реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Плачі за 22 червня - із-за порєбріка

Українці повинні перестати ретрансльовувати плачі із-за парєбріка про нападєніє Ґєрманіі на Савєцкій Саюз і якось згадувати те 22 червня 1941 року, коли розпочалася Німецько-Російська війна.

Бо для нас, для українців, це був далеко ніякий не початок. Один окупант Німеччина почав витісняти іншого окупанта Росію, яка ще у 1920 році окупувала Українську державу. Невже ми і сьогодні себе асоціюємо з Росією-окупантом? Якщо ми вже і хочемо вести розмову про жертви війни того часу, то ми мали б вести свій відлік від 1939 року.

Тут ми маємо три дати: 17 вересня, 1 вересня, і 13 березня. 17 вересня – захоплення більшовицькою Росією Західної України – точно не наша дата, це розширення окупації 1920 року, його продовження. 1 вересня – напад Німеччини на Польщу і початок Другої світової війни (визнана світом дата).

Хоча ми, українці, повинні би відлік своїх втрат і свою участь у війні вести саме з 13 березня, коли Угорщина (сателіт Німеччини) розпочала агресію проти незалежної української держави - Карпатської України. Саме тоді ми почали нести перші бойові і небойові втрати, гинули і закарпатці, і галичани, які прийшли на допомогу закарпатцям.

Ростислав ТВЕРДОСТУП



Теги:Ростислав Твердоступ, Україна - Угорщина, 22 червня, раднські міфи, Друга світова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar