реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Після ордена прокурору прокуратура заявила про контроль...

Після скандального вручення прокурору області ордена від московської церкви "за труди на благо Церкви" (московської, природньо) у багатьох виникло питання - за які ж труди? І версія виникла сама собою - мовляв, прокуратура закрила очі Феміди на будівництво митрополитом Амвросієм "хатинки" на 10 сотках під Троїьцким монастирем в охоронній зоні.

Після цього з'явилося повідомлення прес- служби обласної прокуратури.

"Прокуратура перевірить правомірність виділення митрополиту Чернігівському і Новгород-Сіверському УПЦ (МП) Амвросію (Полікопу) землі на території Троїцького монастиря в Чернігові для будівництва житлового будинку, господарських споруд і присадибної ділянки.

Ділянка за адресою вул. Толстого, 90а у Чернігові була передана в оренду до 29 травня 2024 року рішенням міськради Чернігова. Ділянка розташована в межах пам'ятки археології місцевого значення некрополя Х-ХІІІ ст. стародавнього Чернігова.

Зараз на ділянці тривають археологічні дослідження, а правила добросусідства не порушені, зазначено в повідомленні прокуратури. Але після неодноразових публікацій в ЗМІ прокуратура взяла на контроль питання законності використання виділеної землі".

У цьому ж повідомленні йдеться, що землю виділено законно, порушень не виявлено. Але, мовляв, слідкувати будемо...



Теги:прокуратура Чернігівської області, Троїцький монастир, УПЦ МП, незаконне будівництво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar