реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Московський митрополит таки хоче будуватися в охоронній зоні

"Сьогодні знову було неспокійно в охоронній зоні Національного заповідника "Чернігів стародавній". Неподалік від Антонієвих печер, за адресою вул. Толстого, 90-а, розпочалися земляні роботи з порушенням пам"яткоохоронного законодавства (без присутності археологів, хоча дозвіл на охоронні археологічні дослідження вже оформлений)" - повідомив вчений секретар НАІЗ "Чернігів стародавній" Сергій Черняков.

На цій ділянці, виділеній громадянину Полікопі Андрію Яковичу (Амвросію, митрополиту Чернігівському і Новгород-Сіверському УПЦ МП) для спорудження будинку, почали встановлювати паркан. Мешканці невдоволені таким сусідством...

Рішення про нагородження московського митрополита ділянкою під мурами Троїцького монастиря, в охоронній зоні заповідника, на кістках похованих там монахів ухвалила міська рада, очолювана Олександром Соколовим. Ділянка дуже немала, як для історичного центру - майже 10 соток.

На ній громадянин Полікопа планує звести приватний готель, власниками якого стануть його сини - громадяни Російської Федерації.



Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, Троїцький монастир, московська церева, незаконне будівництво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar