реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Пікет в підтримку "ніжинських робінгудів"

8 травня о 10:00 біля приміщення Деснянського районного суду м. Чернігова відбудеться акція в підтримку підсудних, відомих як «Ніжинські робінгуди».
Громадський активіст Владислав Попович та інші відомі на всю Україну через резонансні події, які відбулися у м. Ніжині в 2009 – 2010 р.р. Хлопці боролися з наркоторгівлею у своєму рідному місті і методи боротьби не завжди були законні і гуманні.

Однак, на сьогоднішній день, вони обвинувачуються в бандитизмі та нападах на окремих громадян. Очевидним є той факт, що потерпілі - наркоторговці умисно сприяють тому, щоб хлопці потрапили за грати на тривалий термін та не перешкоджали інтересам наркомафії.

Розібратися у цій ситуації мав суд, однак розгляд справи відбувається вже більш ніж 1,5 року і головуючий повністю підтримує сторону обвинувачення. Захисники та правоохоронці прогнозують обвинувальний вирок. Робінгуди отримають покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років.

Обурена громадськість вимагає справедливого і неупередженого розгляду справи, для чого планує зібратись під стінами суду, підписати та передати колективні звернення до всіх посадових осіб та органів, які здатні сприяти справедливому вирішенню справи.

Катерина НІКІТЮК, юрист



Теги:ніжинські робінгуди, наркоторгівля, Ніжин


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Перед тим, як виступати на захист "робінгудів", журналісту, може, варто було б задля об'єктивності поцікавитися цим питанням і у правоохоронців. Це дало б змогу краще орієнтуватися в ситуації і не пукнути в калюжу, як це зробила кореспондентка. Простежується явний непрофесіоналізм газетярів, включаючи редактора, а це негативно позначається на авторитеті досить популярного в регіоні тижневика.
avatar
2
А де ви тут побачили кореспондентку? А де написано на захист? Тут -- повідомлення про пікет, підписаний адвокатом затриманих. Так що це ви, хлопці, не пукайте в калюжу... Краще боріться з наркотою, а не покривайте її серед своїх!
avatar