реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Пік повені минув: страхи були перебільшені!

Піки весняної повені, за повідомленням управління з надзвичайних ситуацій облдержалміністрації, на р. Дніпро спостерігалися 15-17 квітня в Ріпкинському районі біля с. Неданчичі з відміткою 691 см над нулем поста та 16 квітня біля с. Дніпровське Чернігівського району на р. Дніпро з відміткою 568 см над умовним нулем поста. На р. Дніпро зберігається вода на заплаві.
На р. Десна спостерігається пік весняної повені нижче с. Розльоти Коропського району, вище с. Розльоти відмічається зниження рівнів води з добовою інтенсивністю 2 см. На інших водомірних постах по р. Десна спостерігається незначний підйом рівнів води з добовою інтенсивністю від 1 см до 7 см. На р. Сейм біля с. Мутин (Сумська область) продовжується підйом рівнів води.

На р. Снов поблизу м. Щорс після проходження піку весняної повені спостерігається поступове зниження рівня води.

Городнянський район
Порушено транспортне сполучення між селами Великий Дирчин та Малий Дирчин (26 осіб). Дамба, через яку здійснюється сполучення між селами, переливається повеневими водами р. Снов на двох ділянках (1 ділянка - довжина близько 50 м, шар води 80 см; 2 ділянка – довжина 20 м, шар води 60 см). Будинки та садиби у с. Малий Дирчин не підтоплені. Сполучення між селами забезпечується за допомогою човнів.

Менський район

У зв'язку з підйомом рівнів води на р. Десна з 27 березня порушене транспортне і пішохідне сполучення з районним центром 4 населених пунктів (с. Остапівка – 115 осіб, с. Червоний Маяк - 41 особа, с. Куковицьке – 1 особа, с. Червоні Луки - 28 осіб), що знаходяться на лівому березі р. Десна. З 7 квітня сполучення між селами забезпечується за допомогою човнів. Мешканцям цих сіл дозволено переходити на правий берег р. Десна по залізничному мосту, товари та продукти першої необхідності завозяться раз на тиждень.

Сосницький район

Припинене пряме сполучення з райцентром населених пунктів Пекарівської сільської ради (с. Пекарів- 315 осіб, с. Кнути - 171 особа, с. Костирів- 85 осіб, с. Синютин - 111 осіб). Транспортне сполучення з райцентром даних населених пунктів здійснюється через смт Короп. Поромне сполучення не працює, населення переправляється через р. Десна на човні.

Доставка хлібобулочних виробів до сіл Пекарівської сільської ради здійснюється в об’їзд через смт Короп Сосницьким хлібокомбінатом райспоживспілки, товарів першої необхідності та продовольчої групи – раз на тиждень Сосницькою райспоживспілкою, а також 3 підприємцями.

Повеневими водами р. Десна перелито ділянку автодороги Т-2521 Сосниця-Шаповалівка-а.д.02 між с. Мале Устя та мостом через р. Десна (довжина - 180м, шар води - 20 см). Рух транспортних засобів здійснюється в об’їзд через смт Короп.

Новгород-Сіверський район

В зв’язку з підйомом рівнів води в р. Десна перелито повеневими водами під’їзди до понтонного мосту на автодорозі Бирине-Новгород-Сіверський. З 7 квітня сполучення сіл Биринської сільської ради (с. Бирине -721 особа, с. Прокопівка – 66 осіб, с. Підгірне – 6 осіб) з райцентром через р. Десна здійснюється за допомогою човнів. Автомобільне сполучення з населеними пунктами Биринської сільської ради здійснюється через м. Шостка Сумської області.

У місті Новгород-Сіверський підтоплена частина вулиць 8 Березня та Чернишевського, які знаходяться біля р. Десна. Будинки не підтоплені. Прохід мешканців до своїх будинків забезпечується по сусідніх вулицях та провулках.

Бахмацький район
В зв’язку з підйомом рівнів води з 1 квітня розведений понтонний міст через р. Сейм біля с. Осіч (259 осіб). Автомобільне сполучення з с. Осіч здійснюється по дорозі Каціри-Осіч.

Ріпкинський район
Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро в смт Радуль повеневими водами підтоплено 21 вулицю та 9 провулків. Ускладнено сполучення з центром смт Радуль (200 дворів, де мешкає 440 осіб). Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходяться під контролем селищної ради. Рішенням Ріпкинської райдержадміністрації створено необхідний запас пально-мастильних матеріалів, укладені договори з приватними власниками моторних човнів. Подвір’я та будинки не підтоплені. Діти шкільного віку (55 учнів) доставляються до школи разом з батьками за допомогою човнів.

Внаслідок підйому рівня води на р. Дніпро в с. Новосілки повеневими водами частково підтоплені вулиці Годовікова, Дніпровська, Шевченка, Північна, Гоголя, провулок Зелений (48 будинків, де мешкає 61 особа), внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з частиною території села та з смт Радуль. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходиться під контролем селищної ради. В цьому селі підтоплена 1 господарча будівля.

Порушено транспортне сполучення по автодорозі Задеріївка-Суслівка з с. Суслівка (22 будинки, 26 осіб) та с. Плехтіївка (1 будинок, 3 особи) біля автомобільного мосту через меліоративний канал, де відмічається підйом рівня води над дорожнім покриттям. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів, інші дороги до вказаних населених пунктів не можуть бути використані тому, що проходять через заболочену місцевість.

Внаслідок переливу повеневими водами дороги Любеч-Кукари на ділянці довжиною 1 км ускладнено сполучення між с. Кукари (12 осіб) та смт Любеч. В с. Кукари підтоплено 10 садиб, будинки не підтоплені. Сполучення здійснюється за допомогою човнів.

В смт Любеч повеневими водами р. Дніпро підтоплена вул. Замкова (1 будинок та 7 осіб, з них 2 учня). В с. Миси повеневими водами р. Дніпро підтоплена вул. Набережна (15 будинків, 23 осіб). В с. Клубівка повеневими водами р. Сож частково підтоплена вул. Червонопартизанська (2 будинки, 2 особи). В с. Старі Яриловичі повеневими водами р. Дніпро частково підтоплена вул. Чапаєва (5 будинків, 5 осіб).

Будинки не підтоплені. Прохід мешканців до своїх будинків забезпечується.

Чернігівській район

Повеневими водами р. Дніпро перелито ділянку дороги Мньов-Пустинки внаслідок чого порушено транспортне сполучення з с. Пустинки (41 двір, 65 осіб, з них 1 учень). 2 садиби підтоплені, будинки не підтоплені. Сполучення з іншими населеними пунктами здійснюється за допомогою човнів. В с. Мньов повеневими водами р. Дніпро частково підтоплена вул. Набережна (15 дворів, 30 осіб). Ускладнено сполучення з центром населеного пункту. 4 садиби підтоплені, будинки не підтоплені. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Діти шкільного віку (3 учня) доставляються до школи разом з батьками за допомогою човнів.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро ускладнено транспортне сполучення між селами Дніпровської сільської ради (с. Прохорів – 7 дворів, 13 осіб; с. Старик – 47 дворів, 96 осіб, з них 10 учнів; с. Загатка – 42 двори, 91 особа, з них 4 учня; с. Повідов – 59 дворів, 90 осіб, з них 13 учнів). Центральна дорога перелита повеневими водами (шар води 30 см), транспортне сполучення забезпечується по дорогах, де підйом води до 15 см.

Коропський район
Повеневими водами р. Короп перелито ділянку ґрунтової дороги Короп-Лиса Гора (шар води 60 см), внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з с. Лиса Гора (1 двір, 2 особи). Сполучення здійснюється за допомогою човнів.




Теги:Городнянський район, Повінь, Сосницький район, Коропський, Чернігівський район, Новгород-Сіверський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar