реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Повінь: човни, заплави, підтоплення

На великих річках Чернігівської області, повідомляє обласне управління МНС, продовжується формування максимальних рівнів весняної повені. На р. Дніпро, р. Сейм, р. Снов, р. Удай вода на заплаві. На р. Десна біля м. Новгород-Сіверський та с. Морівськ вода вийшла на заплаву.

Городнянський район
Внаслідок підйому рівня води в р. Снов порушено транспортне сполучення між селами Великий Дирчин та Малий Дирчин (26 осіб). Дамба, через яку здійснюється сполучення між селами, переливається водою на 7 ділянках загальною довжиною 300 м. Будинки та садиби у с. Малий Дирчин не підтоплені. Сполучення між селами забезпечується за допомогою човнів.

Менський район
У зв'язку з початком процесу руйнування льодового покриву на р. Десна і підйомом рівнів води з 27 березня 2010 року порушене транспортне і пішохідне сполучення з районним центром 4 населених пунктів(с. Остапівка – 115 осіб, с. Червоний Маяк - 41 особа, с. Куковицьке – 1 особа, с. Червоні Луки - 28 осіб), що знаходяться на лівому березі р. Десна. З 7 квітня сполучення між селами забезпечується за допомогою човнів.

Сосницький район
Припинене пряме сполучення з райцентром населених пунктів Пекарівської сільської ради (сіл Пекарів- 315 осіб, Кнути - 171 особа, Костирів- 85 осіб, Синютин - 111 осіб). Транспортне сполучення з райцентром даних населених пунктів здійснюється через смт Короп.
Доставка хлібобулочних виробів до сіл Пекарівської сільської ради здійснюється в об’їзд через смт Короп Сосницьким хлібокомбінатом райспоживспілки, товарів першої необхідності та продовольчої групи – раз на тиждень Сосницькою райспоживспілкою, а також 3 підприємцями.

Новгород-Сіверський район

В зв’язку з підйомом рівнів води перелито повеневими водами ділянки дороги до понтонного мосту на автодорозі Бирине-Новгород-Сіверський: 1 ділянка – довжина 17 м, шар води – 60-120 см; 2 ділянка – довжина 200-230 м, шар води – 110-115 см.
З 7 квітня сполучення між селами Биринської сільської ради (с. Бирине - 721 особа, с. Прокопівка – 66 осіб, с. Підгірне – 6 осіб) здійснюється за допомогою човнів, автомобільне сполучення з населеними пунктами Биринської сільської ради здійснюється через м. Шостка Сумської області.
У місті Новгород-Сіверський підтоплена частина вулиць 8 Березня та Чернишевського, які знаходяться біля р. Десна. Присадибні ділянки не підтоплені. Прохід мешканців до своїх будинків забезпечується по сусідніх вулицях та провулках.

Бахмацький район
В зв’язку з підйомом рівнів води з 1 квітня розведений понтонний міст через р. Сейм біля с. Осіч (259 осіб). Автомобільне сполучення з с. Осіч здійснюється по дорозі Каціри-Осіч.

Ріпкинський район

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро в смт Радуль на 21 вулиці та 19 провулках утворився шар води до 45 см. Ускладнено сполучення з центром смт Радуль ( 220 дворів, де мешкає 440 чол.). Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходяться під контролем селищної ради. Рішенням Ріпкинської райдержадміністрації створено необхідний запас пально-мастильних матеріалів, укладені договори з приватними власниками моторних човнів. Подвір’я та будинки не підтоплені. Діти шкільного віку (55 учнів) доставляються до школи разом з батьками за допомогою човнів.
Внаслідок підйому рівня води в с. Новосілки по вулицях Годовікова, Дніпровській, Шевченка, Північній, Гоголя, провулку Зеленому (48 будинків, де мешкає 64 особи) утворився шар води до 45 см, внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з частиною території села та з смт. Радуль. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходиться під контролем селищної ради. В цьому селі підтоплена 1 господарча будівля.
Внаслідок підйому рівня води ускладнено транспортне сполучення с. Суслівка (22 будинки, 26 осіб) та с. Плехтіївка (1 будинок, 3 особи) з районним центром. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів.
Внаслідок переливу повеневими водами ділянки дороги Ріпки-Любеч довжиною 1 км шаром 20 см ускладнено сполучення між с. Кукарі (13 осіб) та смт Любеч.

Чернігівській район
Внаслідок підйому води в р. Дніпро перелито ділянку дороги Мньов-Пустинки (довжина близько 50 метрів, товщина шару води - 40 см) і порушено транспортне сполучення с. Пустинки (32 будинки, 76 осіб) з с. Мньов. Сполучення з іншими населеними пунктами здійснюється за допомогою човнів. В с. Мньов по вул. Набережній утворився шар води до 20 см. Ускладнено сполучення з центром населеного пункту (15 дворів, 30 осіб). 1 садиба підтоплена. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Діти шкільного віку (3 учня) доставляються до школи разом з батьками за допомогою човнів.
Життєдіяльність населення забезпечується.




Теги:мнс, заплави, човен, сейм, Десна, Дніпро, Повінь, Убідь, Чернігівський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar