реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Повінь: щодоби Дніпро піднімається на 15 см!

На р. Дніпро в межах Чернігівської області, повідомляє обласне управління МНС, протягом 13-15 квітня продовжуєься підняття рівнів води. Добова інтенсивність становить 10-15 см.

На р. Дніпро 16 квітня біля с. Неданчичі очікується формування піка весняної повені з відміткою 710-720 см над нулем поста.

Городнянський район

Внаслідок підйому рівня води в р. Снов порушено транспортне сполучення між селами Великий Дирчин та Малий Дирчин (26 осіб). Дамба, через яку здійснюється сполучення між селами, переливається водою на 7 ділянках загальною довжиною 300 м. Будинки та садиби у с. Малий Дирчин не підтоплені. Сполучення між селами забезпечується за допомогою човнів.

Менський район
У зв'язку з початком процесу руйнування льодового покриву на р. Десна і підйомом рівнів води з 27 березня 2010 року порушене транспортне і пішохідне сполучення з районним центром 4 населених пунктів(с. Остапівка – 115 осіб, с. Червоний Маяк - 41 особа, с. Куковицьке – 1 особа, с. Червоні Луки - 28 осіб), що знаходяться на лівому березі р. Десна. З 7 квітня сполучення між селами забезпечується за допомогою човнів.

Сосницький район
Припинене пряме сполучення з райцентром населених пунктів Пекарівської сільської ради (сіл Пекарів- 315 осіб, Кнути - 171 особа, Костирів- 85 осіб, Синютин - 111 осіб). Транспортне сполучення з райцентром даних населених пунктів здійснюється через смт Короп.
Доставка хлібобулочних виробів до сіл Пекарівської сільської ради здійснюється в об’їзд через смт Короп Сосницьким хлібокомбінатом райспоживспілки, товарів першої необхідності та продовольчої групи – раз на тиждень Сосницькою райспоживспілкою, а також 3 підприємцями.

Новгород-Сіверський район

В зв’язку з підйомом рівнів води перелито повеневими водами під’їзди до понтонного мосту на автодорозі Бирине-Новгород-Сіверський. З 7 квітня сполучення між селами Биринської сільської ради (с. Бирине -721 особа, с. Прокопівка – 66 осіб, с. Підгірне – 6 осіб) здійснюється за допомогою човнів, автомобільне сполучення з населеними пунктами Биринської сільської ради здійснюється через м. Шостка Сумської області.
У місті Новгород-Сіверський підтоплена частина вулиць 8 Березня та Чернишевського, які знаходяться біля р. Десна. Присадибні ділянки не підтоплені. Прохід мешканців до своїх будинків забезпечується по сусідніх вулицях та провулках.

Бахмацький район

В зв’язку з підйомом рівнів води з 1 квітня розведений понтонний міст через р. Сейм біля с. Осіч (259 осіб). Автомобільне сполучення з с. Осіч здійснюється по дорозі Каціри-Осіч.

Ріпкинський район

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро в смт Радуль на 21 вулиці та 19 провулках утворився шар води до 45 см. Ускладнено сполучення з центром смт Радуль (220 дворів, де мешкає 440 осіб). Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходяться під контролем селищної ради. Рішенням Ріпкинської райдержадміністрації створено необхідний запас пально-мастильних матеріалів, укладені договори з приватними власниками моторних човнів. Подвір’я та будинки не підтоплені. Діти шкільного віку (55 учнів) доставляються до школи разом з батьками за допомогою човнів.
Внаслідок підйому рівня води в с. Новосілки по вулицях Годовікова, Дніпровській, Шевченка, Північній, Гоголя, провулку Зеленому (48 будинків, де мешкає 64 особи) утворився шар води до 45 см, внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з частиною території села та з смт Радуль. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходиться під контролем селищної ради. В цьому селі підтоплена 1 господарча будівля.
Внаслідок підйому рівня води ускладнено транспортне сполучення с. Суслівка (22 будинки,26 осіб) та с. Плехтіївка (1 будинок, 3 особи) з районним центром. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів.
Внаслідок переливу повеневими водами ділянки дороги Ріпки-Любеч довжиною 1 км шаром 50-60 см ускладнено сполучення між с. Кукари (13 осіб) та смт Любеч.

Чернігівській район
Внаслідок підйому води в р. Дніпро перелито ділянку дороги Мньов-Пустинки (довжина близько 50 метрів, шар води - 60 см) і порушено транспортне сполучення с. Пустинки (32 будинки, 76 осіб). Сполучення з іншими населеними пунктами здійснюється за допомогою човнів. В с. Мньов по вул. Набережній (15 дворів, 30 осіб) утворився шар води до 20 см. Ускладнено сполучення з центром населеного пункту. 3 садиби підтоплені. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Діти шкільного віку (3 учня) доставляються до школи разом з батьками за допомогою човнів.
Життєдіяльність населення забезпечується.




Теги:рівень води, Дніпро, понтонний міст, Повінь, Чернігівський район, Десна, р.Снов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar