реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Під прапором «леніна-сталіна» на марші «п’ята колона»

Шановні друзі, перший раз тему особистої образи, коли за Незалежної України на найлюднішому просторі Новгорода-Сіверського знаходяться зображення катів українського народу, я підняв у Всеукраїнському тижневику «Сіверщина» 2011 року. Згадку з минулого акцентую для тих, хто сьогодні наважується сумніватись стосовно небайдужості адекватних українців до чужинського паскудства. А ще додам, що жодна антиукраїнська проблема на Новгород-Сіверщині від початку 90-х років ХХ ст. не обійшла уваги автора сих рядків, як громадянина та журналіста. В усякому разі підтвердженням позиції є публікації різних видань останніх 30 років. Та Бог з ними, рухаємось далі.

А минулого травня до Дня вшанування жертв комуністичного терору та політичних репресій в одному з постів на ФБ я спробував жорстко зауважити на пережитих трагедіях благочестивих попередників у часи чужинського диктаторського ярма від 1917 року. Чим і хотілось спонукати земляків до «зачистки» середмістя від «культових» образів більшовицьких ідолів. Здавалось, наше завдання, на вимогу Законів України, зробити «прання» простору з національно-свідомим розумінням, заради пам’яті про мільйони жертв УКРАЇНЦІВ від теорії та практики виродків. Тим більше, що на 5 році московсько-української війни наше суспільство, серед якого і новгород-сіверці не є виключенням, вже остаточно дозріло, щоб спокійно вигнати геть зі своєї свідомості комуно-совецьких ідолів, всілякі гасла та будь-яку ідеологічну гидоту, яка 74 роки руйнувала все, що від Бога. Скажу чесно, я навіть радив відповідальним від влади людям спокійно звершити те, щоб звільнити наш Козацький простір від «інородного» елементу. Повірте, іншого шляху нема. Очищення і крок за кроком вперед на рідному історичному життєписі!

На жаль внаслідок провокаційних дій, тема була вкинута в соціальні мережі і наразі вдало виконує завдання «п’ятої колони» з чергового розгойдування суспільної думки громади за 45 кілометрів від Мордору в Новгороді-Сіверському! Внаслідок чого на Всеукраїнському рівні місто знову втрачає рейтинг привабливості, а в колах ворожої зграї набуває «популярності». Се ми вже проходили! Та й чи може ворог очікувати чогось кращого, коли представники різних прошарків українського міста, підігріваючись словоблуддям тролів, полум’яно та дієво, немов зібравши «у кулак» останні зусилля, захищають!? Що? Кого? Дійсно, тих, що лежать на «Краснай площаді» перед стінами, за якими відпрацьовуються чергові напрямки руйнації Української Держави. Здавалось, спробуй додуматись, як сіяти чергове паскудство в душах нескорених українців? А тут - лишень стрічку ФБ почитай навколо «вождів на башті», як все - на долоні!

Не помилюсь, коли скажу - ми рухаємось небезпечним шляхом гри "з вогнем" від імені нині сущих поколінь. Звичайно, я допускаю, що не у кожного з тих, що увійшли у море штучно нав’язаної дискусії у соціальних мережах за формулою "бить ілі нє бить", була можливість у школі чи пізніше опанувати науковою базою наслідків для українців людиноненависницької системи, створеної двома страшними катами, очі яких контролюють щоденне життя новгород-сіверців з башти! Так, не всі з нас, у відповідності до рівня свідомості, освіти та культури були здатні міцно засвоїти перелік історичних досліджень про страшну епоху, подану чесними та відповідальними науковцями, Інститутом національної пам’яті тощо. Разом з тим, є дві сходинки - у серці та мізках кожного громадяна України, а так і мешканця Новгорода-Сіверського. МОРАЛЬ та ЗАКОН, порушувати які є ознакою мерзотною. Особливо, коли йдеться про ворогів України. Отож, на мою думку, продовжувати бавитись з виконанням Закону про декомунізацію є безвідповідальною і помилковою практикою. До того ж, сей раз, як і після пріснопам’ятних подій 2016 року з поваленням ідола «вождя», ми знов «випробовуємо» (невідомо для чого?) невірний шлях.

Наразі ж кожному містянину зі здоровим глуздом має бути зрозуміло, що ігнорування Закону України не залишиться без реагування відповідних органів українського Законодавства в конкретному місті. Як і не варто забувати, що навколо нас живуть громадяни, які мають бажання відчувати простір із УКРАЇНСЬКИМ змістом, позбавленим натяку на всілякі совецькі, московські, кремлівські «МЄТКІ» на публічних місцинах Новгорода-Сіверського. А тому, не стане дивним, коли допомогти встановити дію Закону візьмуться патріотичні сили, які вже мають досвід від минулого року з прибирання таких «позначень» від "волков путіна" на «Замковій горі».
А ще, шановні, є репутація міста, як культурно-історичного пункту на карті України. Є те, чим можна примножувати свою значущість як історико-культурного міста України, а є й таке, чим можна вбити свою перспективу. Раз і назавжди. Так ось, наразі час працює проти нас, на негатив. І здолати його можна тільки повагою до української історії, а не до «історії» ворогів, катів, пройдисвітів, захищаючи їх у відверто абсурдний спосіб!

P/S/
На Іллю мав честь робити екскурсію містом для своїх друзів-журналістів, політологів, науковців з кількох міст України. Не обійшлось і без згаданої теми «вождів на башті». Просили підвести до «проклятого місця». Не повірите, але найважче було мені. Паскудно і соромно. Соромно, що таке можливо у місті Козацької Слави, вистраждавшому від комуно-більшовицьких зайд у різні часи. А паскудно, що не «всесильний» і не можу самостійно ганьбу прибрати. «Скинути» років би 20! Отож і прагнули з колегами уявити, щоб ось так, як у Новгороді-Сіверському, у якомусь маленькому містечку Ізраїля з водонапірної башти на публіку дивились очі Гітлера! А молоді люди кримськотатарського народу у соціальних мережах влаштовували безсоромний «захист» леніна-сталіна, бо «етаже наша історія, с каторай ми жилі, учились, получалі квартіри…»!? Ну як? Отож і я кажу, що заблукали, піддавшись на провокацію вправних ляльководів від «п’ятої колони», яка ніяк не заспокоїться у староукраїнському Новгороді-Сіверському за 45 кілометрів від «поребріка»!

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:Новгород- Сіверський, портрети Леніна - Сталіна, УІНП, Борис Домоцький


Читайте також



Коментарі (0)
avatar