реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Першим заступником голови Верховної Ради став Олександр Корнієнко

Народні депутати зі "Слуги народу", "За майбутнє" та групи "Довіра" обрали першим заступником Голови Верховної Ради голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка.

Олександр Корнієнко з Києва, 1984 року народження. Одружений. Виховує двох доньок.

Навчався у КПІ, як хімік, та у Вісбадені, як психотерапевт. Працював журналістом, концертним директором гурту "Крихітка Цахес", організовував мистецькі фестивалі, зокрема, "День незалежності з Махном".

З 2006 — політичне консультування на виборчих кампаніях, після Революції гідності працював з новими партіями та кандидатами. 2015 року працював у штабі кандидата на посаду міського голови Миколаєва від партії «Самопоміч» Олександра Сєнкевича.

У травні 2020-го став одним з ініціаторів законопроєкту від “Слуги народу”, який за даними ЗМІ, фактично офіційно дозволяє непрямий підкуп виборців в умовах пандемії коронавірусу.

Згідно з декларацію за 2020 рік, дохід сім'ї Корнієнко становив понад 1,2 млн грн. Зокрема, у Верховній Раді Корнієнко заробив 510 тис. 426 грн. Політик задекларував 104,9 тис. грн і $150 на банківських рахунках. У власності Корнієнка та його дружини — квартира в Києві площею 113 м² і вартістю 4,4 млн грн, квартира в Черкасах площею 85 м² вартістю 200 тис. грн та земельна ділянка та будинок у Київській області. Корнієнко також задекларував автомобіль Citroen C5 Aircross HDi 180 2019 року випуску вартістю майже 951 тис. грн. і 50 % авторських прав на пісні групи «2Саша»

запам'ятався скандалами щодо протеґування кандидатки на посаду голови Держкіно та секситсським обговоренням однієї з народних депутаток.



Теги:Держкіно, Слуга народу, Олександр Корнієнко, сексизм, Верховна Рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar