реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перший угорець вшанував жертв Корюківки

Полковник Арпад, командир угорського формування імені Імре Надя віддав шану жертвам Корюківської трагедії, вклонився братським могилам, в яких поховано понад 6700 мирних мешканців громади.

На початку березня 1943 року солдати 105 угорської легкої дивізії разом з німецькими військовими здійснили масове вбивство жінок, дітей, стариків.Це найбільша кількість цивільних вбита під час подібних акцій нацистів у часи 2-ї Світової війни.

У 1947 році в Чернігові відбувся суд на якому було засуджено 13 угорських та 3 німецьких офіцерів за злочин проти мешканців Корюківки.

В лютому- березні 2022 Корюківка героїчно пережила ще одну окупацію - рашистську.

Місто, яке знаходиться в 28 км від кордону з росією і зараз потерпає від окупантів, особливо складна обстановка в прикордонних до ерефії селах Корюківської громади, які знаходяться під постійними обстрілами ворожої артилерії та ударних дронів.

Незважаючи на це, місцеві мешканці настроєні оптимістично і вірять в перемогу України.

Восени 2021 року Корюківку відвідав президент ФРН Франк Вальтер Штайнмаєр, вшанувавши пам’ять безневинно закатованих жертв.Німецька сторона вирішила допомогти створити на місці захоронень достойний меморіал, але війна внесла свої корективи.Зараз знову інтенсифікувався переговорний процес і є велика вірогідність того, що меморіал загиблим українцям буде створено.

Полковник Арпад вважає, що вищі посадові особи Угорщини мають брати приклад з своїх німецьких колег і регулярно долучатися до заходів із вшанування жертв Корюківської трагедії.

Командир угорського формування імені Імре Надя вдячний представникам ДРБ «Сонечко» (Добровольчий батальйон "Сонечко") за підпримку і супровід важливої місії.

Павло ФЕДАКА



Теги:воєнні злочини, Павло Федака, Корюківка, Україна- Угорщина


Читайте також






Коментарі (0)
avatar