реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Мадяри - на стороні агресора. Як завжди

Угорський прем’єр Орбан та його партія “Фідес — Угорський громадянський союз” схильні отримувати фінансування з Росії та просувати російські наративи у Європі. Про це сьогодні, 8 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів дипломат, посол України в Хорватії, Боснії і Герцеговині у 2010-2017 роках Олександр Левченко.

“Угорщина була у складі коаліції Муссоліні та Гітлера. Одна з небагатьох країн Європи, яка трималася в цій коаліції до кінця. У нас у Чернігівській області в селищі Корюківка стався найбільший злочин під час Другої світової війни, вбивство близько 7 тис. українських громадян. До вбивства причетні насамперед угорські окупаційні війська, звісно, разом із німцями та колаборантами”, — сказав він.

Він нагадав, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр приїжджав до Корюківки і вшановував пам’ять жертв трагедії 25 жовтня 2022 року. Від Угорщини не приїжджав ніхто.

“І зараз угорські політики знову на боці тих, хто знищує український народ. Виникає велике питання до Віктора Орбана і партії “Фідес”: яка у вас ідеологія? Як ви можете підтримувати знищення інших народів? Ви живете в єдиному європейському домі, де є політика Європейського Союзу. Чому туди рухається Україна? Тому що перспектив зв’язків з Росією при диктатурі, корупції, і з агресивною поведінкою ми не бачимо. Чому цю перспективу бачить для себе і “Фідес” і особисто Віктор Орбан — таємні канали фінансування. Думаю, європейські спеціальні органи скоро винесуть на загальний огляд ці канали фінансування. Тож Орбан має вести більш обережну політику, якщо він хоче залишитися у сім’ї європейських народів”, — підсумував Олександр Левченко.



Теги:Україна - Угорщина, воєнні злочини, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar