реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Перший скандал в окружній комісії

Голова ОВК №205 відмовився виголошувати на першому засіданні комісії присягу члена ОВК державною мовою, незважаючи на протест члена ОВК від Української народної партії. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці заступник голови обласної організації УНП сергій Соломаха.

Окружну виборчу комісію очолив комуніст, депутат міської ради Солдатов. Певно, його інтелектуальні здібності дозволяють керувати ОВК, але не дозволяють вивчити близьку і братню мову. Ото недоріка!

Член окружної виборчої комісії згідно закону планує протягом двох днів подати окрему думку до протоколу засідання ОВК, де висловить сумнів в чинності прийняття присяги комуністом у вигляді довільного перекладу її на регіональну мову.
Доповнення: окрема думка до протоколу засідання комісії подана.



Теги:українська мова, КПУ, УНП, округ 205


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Тупе мурло-виродок! Валіза, вокзал, мала батьківщина!
avatar
2
Це не перший випадок. Пригадую як біля 7 годині 30 вересня 2007 року товариш Солдатов напав на мене - заступника голови ОВК - і физично намагався відібрати у мене сфальшовані вночі перед виборами списки членів ДВК. Але отримав відсіч.

Інформація про цей інцендент була поширена тоді в інтернеті регіоналами.
І йому все зійшло зрук.
Прокуратура тоді прикрила справу фальшування виборчої документації (Постанови ОВК №41 від 29 вересня 2007 р.), мабуть, через співучасть в ній, крім цього комуніста, 4-х разового депутата міськради, ще й секретаря ОВК - представника від тодішньої опозиції.
avatar
3
а звідки воно, таке тупеньке, у нас об'явилось?
avatar
4
дозволю собі виправити особу, яка чомусь не підписалася під своїми словами. говорити перш за все треба за себе, а емоції інших коментувати навряд чи порядно. чи бачиш автор цього тексту сльози на очах ЧЛЕНІВ ОВК? якщо йому хотілося плакати, то і пишіть про себе. додам, що переклад російською був грамотний і зовсім не "довільний"! а ОСОБИСТІ протистояння Солдатова В. і Соломахи С. некоректно обгооврювати привселюдно. !!!
avatar
5
Панове, гаспада. таварісчі!
1.В Законі України "Про вибори народних депутатів" як не дивно викладено текст присяги, тому "художества" при прийнятті присяги є порушеннм закону. прийнятті
2. Цікаво якою б була реакція громадськості якщо б такий самий випадаок стався при складанні присяги народним депутатом за етнічним походженням, наприклад, румуном, евреєм, мадяром, на їх "регіональній"(вибачте що так названі їх рідні мові панами К.і К.)(в мові у Верховній Раді України.
3. Цікаво яка б реакція була б великого російського народу в Росії якщо б громакдянин РФ етнічний чеченець, татарин, якут виголосив би присягу перед усім російським народом своєю рідною мовою?
4. Скільки ще століть, гаспада-таварісчі, треба знущатися, принижувати і неповажати великий український народ?
5. Думаю досить!
avatar