реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Голова комісії 205 округу Солдатов -- незаконний!

У понеділок в столичній агенції УНІАН відбулася прес-конференція голови комітету виборців України Олександра Черненка. Темою її були підсумки першого місяця виборчої кампанії. Основними її моментами в серпні були реєстрація кандидатів у депутати парламенту за списками партій та по мажоритарних округах, а також формування окружних виборчих комісій.

На згаданій прес-конференції голові Комітету виборців України О. Черненку було задано й запитання стосовно скандалу у 205 виборчому окрузі Чернігова, де головою окружної комісії був призначений представник від Компартії. На першому ж засіданні комісії комуніст-голова В.Солдатов відмовився прийняти присягу, яку зобов’язані скласти всі член комісії: йому не сподобалося, що присяга державною українською мовою. Ненависть комуністів до всього українського відома, але невже вони саме так потрактували новий мовний закон Ківалова—Колесніченка? Але ж текст присяги є офіційним документом, і присяга затверджена винятково державною мовою.

Як розцінити цей факт відмови від прийняття присяги? На це запитання голова КВУ дав чітку відповідь: відмова будь-якого члена виборчої комісії від прийняття присяги має тягти за собою виключення його з виборчого процесу, тобто з виборчої комісії. Слово за ЦВК?

Петро АНТОНЕНКО.

Скорочено. повністю читайте в газеті "Сіверщина" за 6 вересня. Передплата на єдину в області державницьку демократичну газету триває!



Теги:українська мова, Петро Антоненко, КВУ, солдатов, округ 205, ЦВК


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Невміння за 20 років вивчити українську мову, таку близьку до російської, свідчить про розумове відставання, яке не дозволяє займати будь- яку посаду навіть у громадській організації.
avatar
2
Головна проблема: не визнання деякими громадянами України, незалежно від етнічного походження, її незалежності і неповага до українців, більшість з яких є вихідцями з села.
На жаль, значна частина вихідців з села(особливо у Центрі і Сході) їм у цьому підігрує...
avatar
3
і нікому йому в пику дати! нема буйних...
avatar