реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Перший герой - той, що відкрив вогонь по ворогу

Його ім'я повинна знати вся Україна! Це національний герой. Бо він був першим, хто насмілився відкрити вогонь по російських окупантах, хто психологічно поламав столітню мантру про "народи - браття", "росіяни - це свої ж". Отже, Вадим Сухаревський - нині командир батальйону морської піхоти 36-ї бригади берегової охорони.

13 квітня 2014 року відбувся перший бій після початку антитерористичної операції: українські воїни відбили атаку російської диверсійної групи полковника ФСБ Ігоря Гіркіна. Вперше українські воїни дали бій російським агресорам. Почалася війна за незалежність України.

В квітні 2014-ого Вадим Сухаревський на позивний «Борсук» - командир 3-ї роти 80-ї аеромобільної бригади. За наказом, разом із підрозділом висунувся в бік Слов’янська. Поблизу Семенівки саме 13 квітня і відбувся напад терористів на групу СБУ. Вадим зі своїми побратимами знаходився поряд, побачивши як бойовики гатять по українських спецслужбовцях, поранили кількох і почали наближатись, офіцер прийняв рішення втрутитись.

«Раніше ще жодного разу наші війська не відкривали вогонь по противнику. У мене був суворий наказ - ні в якому разі без команди вогонь не відкривати. Я зрозумів, що які б не були команди, а відповідальність за загибель наших побратимів буде лежати на мені. Я дав команду висунутися на БТРах вперед, і сам сів на місце стрілка, щоб вся відповідальність за це рішення була на мені. Вогонь на ураження я вирішив відкрити сам», - Вадим Сухаревський про події 13 квітня 2014-ого.
Ворог відступив, сбушники були врятовані.
Так українці вперше дали здачі російському окупанту.



Теги:АТО, національні герої, донбас, Вадим Сухаревський, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar