реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Перші рішення чернігівського міського голови

Після тривалого зволікання з початком роботи Чернігівської міської ради вона все ж розпочала свою роботу.

Міський голова Владислав Атрошенко оголосив - оскільки парламент досі не ухвалив рішення про складання його депутатських повноважень (відповідну заяву він подав практично другого дня після перемоги на виборах), він виконуватиме обов'язки градоначальника без зарплати, тобто на громадських засадах. Тим більше що трьох заступників і секретаря ради все ж обрано. Цікаво, що один із заступників має посаду, яка зветься -- з інформаційної політики та стратегічного розвитку. Цей напрямок очолив молодий директор популярного в Чернігові кабельного телеканалу "Дитинець" Олександр Ломако. До речі, він також працюватиме без зарплати, оскільки є підприємцем, а припинення реєстрації займе певний час.

Тим часом, міський голова провів перші наради і підписав перші розпорядження. Одне з них -- про забезпечення відкритості процедури закупівель товарів, робіт і послуг.

"Цим документом розпорядників бюджетних коштів зобов'язали забезпечити закупівлю від 2500 до 199000 грн. в системі електронних публічних закупівель ProZorro", -- розповів заступник міського голови О.Ломако.

"За виконання цих процедур на керівників покладено персональну відповідальність. Це зроблено з метою створення конкурентного середовища, запобігання зловживанням та корупції в системі органів міської влади та комунальних підприємств в Чернігові", -- зауважив заступник міського голови. Власне, прозорість керівництва містом і обіцяв у передвиборній кампанії Владислав Атрошенко. Настав час виконувати обіцяне.

Новий голова почав і кадрові зміни. "Розбудову країни можна порівняти з процесом спорудження будинку", -- заявив він. "У нашому разі замовником виступає суспільство, яке найняло на роботу посадовців.

Якщо нині керівники структурних підрозділів отримують 120 доларів, а спеціалісти 60, то вони або не працюватимуть або не робитимуть це чесно. Якщо порівняти з будинком -- то за такі гроші працівники або вкрадуть половину будматеріалів або просто не ходитимуть на роботу", -- констатує новообраний міський голова.

Тому для забезпечення чесної та ефективної роботи всіх підрозділів міської ради він доручив скоротити кількість працівників структури виконавчих органів мінімум на 10% та збільшити посадові оклади.

Крім того, Владислав Атрошенко доручив керівникам комунальних підприємств запропонувати формат мотивації їх роботи залежно від економічних показників та виконання планів і доручень міського голови.

Наразі два міські керівники зі старої команди -- управління освіти та дільниці з благоустрою вже написали заяви на звільнення.Голос України портал



Теги:Владислав Атрошенко, Олександр Ломако, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar