реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Перші дні роботи нового очільника ОДА: заяви і наміри

Новопризначений голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус в перші свої робочі дні перебуває під пильною увагою громадськості та журналістів, зокрема. Цьому сприяло й проведення ним брифінгу для місцевих журналістів у перший його робочий день та інтерв’ю місцевим виданням.

В’ячеслав Чаус не без гумору зауважив, що хоча прізвище у нього таке ж, як і в сумновідомого судді, але він йому не родич. А ось чернігівських підприємців та політиків він знає непогано, адже свого часу працював у Чернігівській районній адміністрації. Першочерговим своїм завданням він бачить налагодження співпраці з громадами області, що є цілком зрозумілим на фоні процесів децентралізації, коли багато повноважень і, відповідно, фінансів, переходять на рівень громад. Другого дня свої роботи В’ячеслав Чаус невипадково зустрівся з головою обласної ради Оленою Дмитренко та провів онлайн- нараду голів районних адміністрацій. «Проаналізували стан виконання робіт на об’єктах Президентської програми «Велике будівництво», ремонти доріг та мостів, - повідомив він. - Особливу увагу звернули на готовність медзакладів до чергової хвилі коронавірусу, хід вакцинальної кампанії в розрізі кожної територіальної громади. Зі свого боку дав доручення головам РДА щоденно контролювати графіки виконання робіт із ремонту та будівництва об’єктів критичної інфраструктури та закладів освіти».

Коментуючи дії своєї попередниці, новий голова ОДА зауважив, що меморандуми – це, звичайно, добре, але важливі реальні справи, а не заяви про наміри. Проте всі хороші напрацювання, які були в попередньої команди, він планує продовжити. І в першу чергу увагу планує приділяти ремонтам доріг та медицині. Залучення інвестицій в область буде також для нього першочерговим завданням. На відміну від багатьох своїх попередників, він не вважає область бідною, адже Чернігівщина має і нафту, і газ, і кварцовий пісок, і ліси та родючу землю. Але треба поштовх інвестиціями, щоб це все приносило користь територіям і місцевим мешканцям.

Щодо своєї команди, то новий очільник президентської вертикалі в області запевнив, що всі заступники та керівники департаментів і управлінь будуть призначатися з місцевих кадрів. Дотепер всі заступниці були приїжджими з Києва, як і сама голова ОДА. Також він зауважив, що призначень за гендерним принципом більше не буде, лише за професійним.

Зреагував В’ячеслав Чаус і на кадрові скандали, які були раніше, коли безпідставно були звільнені чи відсторонені начальники департаментів фінансів і охорони здоров’я. «Розберусь» - коротко пообіцяв він.

Відповів він і на дражливе для багатьох питання – чому людина із річною зарплатою в 11 мільйонів (згідно декларації) йде на зарплату в 40 тисяч? «Наступає момент, коли гроші не грають такої важливої ролі. Мені хочеться, по-перше, бути ближче до сім’ї, яка живе у Чернігові, а по-друге, хочеться зробити щось для рідного краю».

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Василь Чепурний, Анна Коваленко, Чернігівська ОДА, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar