реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Перемир'я з терористами було помилкою - нардеп Марцінків

Народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Чернігівщині Руслан Марцінків відвідав із побратимами-свободівцями батальйон "Айдар", що дислокується в місті Щастя Луганської области.

Повернувшись із поїздки в зону антитерористичної операції Руслан Марцінків висловив думку до нинішніх подій військових. які боронять Україну на сході і серед яких є сотні його побратимів-свободівців.

"По-перше, величезною помилкою Президента було проголошення перемир'я з терористами. За цей час війна перейшла зі стрілкового озброєння на танкові битви, битви артилерії та самохідних установок, систем "Град" та "Торнадо", що призвело до величезних жертв із боку українських військовослужбовців.

По-друге, військові не розуміють, яким чином сепаратисти та російські диверсанти спокійно пішли з Слов'янська до Донецька та Луганська, що дало можливість перегрупуватися негідникам і нанести відчутні втрати 72-ій, 79-ій та иншим військовим з'єднанням на кордоні з Росією. Де була наша розвідка і авіація?

По-третє, мала кількість толкового та підготовленого командного складу, а особливо офіцерів середньої ланки, що призвело до невмілого керівництва та додаткових втрат в особовому складі.

По-четверте, несистемна робота щодо забезпечення Збройних Сил індивідуальними засобами захисту та озброєння. Сьогодні українці годують та одягають українську армію. А де ті мільярди гривень, які спрямували на Збройні Сили України голосуванням депутати, та мільйони, які зібрали українці?

По-п'яте, відсутність координації між МВС, Збройними Силами України, Служби безпеки, добровольцями. І, як наслідок, нескоординованість дій та наказів і відсутність відчуття у бійців, що взагалі існує централізоване керівництво антитерористичної операції.

Зважаючи на це, фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає негайно ввести воєнний стан на території окупованих районів Луганської та Донецької областей, сформувати ставку головнокомандуючого та підпорядкувати всі підрозділи одному керівництву. Також, за прикладом Української Повстанської Армії, негайно проводити швидкі старшинські та підстаршинські школи для бійців і формування потужної ланки командного складу батальйонів.

Окрім того, сьогодні потребує формування потужної системи тилового забезпечення та військових відділів із захисту мостів, залізниць, інфраструктур тощо. Все це дасть необхідну перевагу для перемоги у війні. Бо мир – це, в першу чергу, виграна війна. Тому давайте переможемо у цій війні", – заявив парламентар-свободівець.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Айдар, АТО, свобода, Марцінків, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar