реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Отець Сергій в новорічну ніч зони АТО

Зима збирає сім’ї в теплих домівках. Люблячі дружини готуються до новорічних та різдвяних свят, а малеча чекає на подарунки від татуся. А якщо чоловік не вдома, якщо тато запізниться ще на одну зиму, якщо син не обійме маму в новорічну ніч?

«Так треба, — скажуть всі вони, – Таким буде наш подарунок для вас. Наша відсутність – це не привід для суму. Ми ж поряд з вами, не дивлячись ні на що…».

Бійці АТО в Новорічну ніч служили і святкували одночасно. Про це читачам сайту «Нежатин» розповів почесний громадянин міста Ніжина, волонтер, настоятель храму Всіх Святих отець Сергій, який зустрічав Новий рік разом із захисниками на східних східних рубежах України, в колі батальйону «Айдар».

«В новорічну ніч було більш-менш спокійно. Провокацій не було. Мабуть через те, що «та сторона» теж святкувала», — зазначив настоятель.

Новорічна ялинка айдарівців, прикрашена янголятами, які своїми руками зробили для них дітки, нагадувала про свято в колі родини. То були символи душ солдатів, що не змогли зустріти 2016 рік, але оберігають кожного бійця на Сході. Ніч «казкову» зустрічали за майже святковим столом з олів’є і цукерками. Дехто з солдат вже звик зустрічати сімейні свята не з родиною, а в колі найближчих побратимів.

Також, за словами отця Сергія, найбільшою радістю для бійців було те, що прості люди, діти, волонтери приділили їм увагу. Ніжинські навчальні заклади, дитячі садочки і просто небайдужі жителі нашого міста попіклувалися про те, щоб кожен захисник відчув, що про нього пам’ятають і на нього чекають.

А морози були немалі, що ж допомагало захистити бійцям себе від холоду?

«Всім необхідним хлопці більш-менш забезпечені, проблемою в таку зимову пору є тільки недостатня кількість дров. Тому цьому треба приділити увагу, і в кого є можливість ними забезпечити – не зволікайте. Найбільшим же сюрпризом для захисників було печиво-лотерея з побажаннями, які мають обов’язково збутися в Новому році. І хоча всі мріяли про мир, кожному було цікаво дізнатися, які ж зміни мають прийти в життя», — розповідав отець Сергій.

Ось такою була Новорічна ніч в зоні АТО. А тим часом скільки синів і донечок загадали Дідусю Морозу зустріч з татом, скільки дружин мріяли, чекали на те, щоб чоловік постукав у двері і сидів поряд за столом, який був накритий найсмачнішими стравами, скільки матерів мріяли, щоб це була остання Новорічна ніч, коли син не спав вдома… І кожен із нас вірить в те, що це буде остання зима, яку супроводжувала тиха, але підступна війна…
Нежатин



Теги:Айдар, АТО, Ніжин, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar