реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Пенсійний вік зросте!

Ото пенсії!
В Україні — 13,5 млн пенсіонерів (у Чернігівській області на обліку перебуває майже 400 тисяч пенсіонерів). Близько 1 млн пенсіонерів мають підвищені виплати. Найбільше — понад 10 тисяч гривень — одержують колишні народні депутати (вони в середньому отримують 15 тисяч гривень на місяць), урядовці та представники правосуддя.

Надбавки донорам
Почесним донорам України встановлена надбавка до пенсії в розмірі 10 відсотків від затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

Пенсія районного судді
Згідно із законодавством суддя знаходиться на довічному утриманні держави. Український суддя районного масштабу в Чернігівській області, наприклад, отримує пенсію в середньому 6 тисяч 780 гривень.

Пенсійний вік будуть вирівнювати

Василь Надрага, міністр праці й соціальної політики України:
— Введення накопичувальної системи може здійснюватися одночасно з вирівнюванням пенсійного віку. Сьогодні проходить обговорення двох відповідних законопроектів. Перший стосується жінок. Під час виходу на пенсію в 55 років жінки одержують виплати в меншому розмірі, ніж чоловіки, які працюють до 60 років. За результатами опитування нашого міністерства, більшість жінок готові працювати й після 55 років. Тому ми пропонуємо встановити вік виходу на пенсію для жінок у 60 років і тим самим зрівняти пенсійний вік чоловіків і жінок. Будь-які зміни й модернізації в пенсійному законодавстві будуть проводити з урахуванням світового досвіду, що передбачає поступове збільшення пенсійного віку. За один рік пенсійний вік підвищуватимуть лише на півроку: 55,5 років, потім 56 років і так далі. Реформа розтягнеться на 10 років. Сьогодні мова йде тільки про експертне опрацювання і нашими фахівцями, і представниками міжнародних організацій. Поки що ніякі документи не ухвалено — ні закон Верховної Ради, ні постанову уряду. Якщо доведеться приймати подібне рішення, воно попередньо пройде публічне обговорення й буде проголосоване в парламенті. Тільки після цього будемо проводити реформи.

Повністю сторінку Сергія Кордика про пенсійну реформу читайте в газеті "Сіверщина".




Теги:Суддя, донори, В.Надрага, пенсійний вік, пенсійна реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar