реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пенсійна реформа: пристрасті тривають

Профспілки вітають заяву Віце-прем’єр-міністр України - Міністра соціальної політики Сергій Тігіпко про готовність провести громадське обговорення та закликає оприлюднити точний графік та місця такого обговорення у Києві та регіонах.

Про це йдеться у заяві Національного форуму профспілок України, підписаній заступником Голови НФПУ Володимиром Кабанченком.

НФПУ вже звертався до Уряду з пропозицією залучити профспілки до Всенародного громадського обговорення змін до системи пенсійного забезпечення. Аналогічні звернення до Голів Облдержадміністрацій та Керівників Управління Пенсійного Фонду України в областях надіслали регіональні організації НФПУ та представники Всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців.

Однак лише у двох областях – Рівненській та Сумські профспілки отримали відповіді від регіональних відділень Пенсійного фонду. Також профспілки не отримали жодної офіційної відповіді і від Кабінету міністрів, - йдеться у заяві.
«Те, що лише чиновники 2-ох з 25-ти адміністративних утворень відгукнулися на наші запити свідчить про загрозу перетворення всенародного обговорення пенсійної реформи на бутафорію. Аби у громадськості не виникло сумнівів щодо щирості Уряду обговорювати пенсійну реформу, НФПУ пропонує Міністерству соціальної політики оприлюднити програму громадських обговорень із зазначенням місць та часу їх проведення, а також обов’язково запросити на них представників профспілок, експертів та зацікавлених громадських організацій», - наголошують у профспілках.

Як повідомлялося раніше, Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко оголосив, що проведення консультацій з громадськістю щодо пенсійної реформи заплановано на січень та лютий. Їх результати будуть винесені на обговорення у Верховній Раді під час розгляду законопроекту про пенсійну реформу в країні.

Ще раніше, НФПУ запропонував Уряду обговорити на всеукраїнському рівні основні механізми й принципи пенсійної реформи, які забезпечать її дієвість. Зокрема, - пропонується проаналізувати механізми та умови погашення заборгованих зарплат, забезпечення належного рівня оплати праці, створення відповідних фондів для збереження і примноження коштів працівника, до моменту його виходу на пенсію, а також принцип оподаткування при здійсненні відрахувань до Пенсійного фонду та зміну принципу управління Пенсійним фондом на тристоронню основу - держава-роботодавці-профспілки.

Прес-служба НФПУ





Теги:пенсійна реформа, пенсійний фонд, профспілки


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Конечно, общественное обсуждение пенсионной реформы никогда не помешает. Но, согласитесь, надежды - на какие-либо положительные для народа изменения - нулевые. А вообще-то, чтобы сделать толковую пенсионную реформу в стране, надо иметь специальное образование, опыт и умную голову, а не наш аттестат о среднем образовании. А что может сказать народ - дайте нам большую пенсию и не увеличивайте возраст выхода на пенсию? А также, уменьшите себе зарплаты и пенсии? Вот и всё что может сказать народ.
Слушая бесконечный "плач" пенсионеров о трудной жизни, мне всегда хочется у них спросить - "А чем вы раньше думали? 20 лет назад, вам надоело жить при социализме и вы захотели пожить как на Западе. Вот вы и живёте по-ихнему - всё платное, безработица, преступность, культ денег. Не нравится? А молодёжи нравится! Она смеётся с вас - с вашей социалистической забитой жизни. Молодёжь довольна своей свободой, демократией, своей жизнью. И всё это благодаря вам.
Недавно вся Франция бастовала против повышения пенсионного возраста. Ну и что? Ничего не добилась! Как бастовали трудящиеся капстран 100 лет назад, так и бастуют до сих пор. Да, у них зарплаты и пенсии больше наших, но и цены у них больше – на всё. Медицина и образование лучше - но не каждому по «зубам». А в США на пенсию уходят в среднем в 67 лет, а отпуск у них – в среднем две недели. Не желаете? Так вы ж этого хотели!
avatar
2
Вот-вот! Низко поклониться надобно нышеним пенсионерам! Это они для своих детей и внуков завоевали ту жизнь, которая настала. И нечего им стонать! Молодежи действительно нравится эта жизнь! Посмотрите на их весёлые лица: в ресторанах и кафе полно молодежи! Им ли думать о пенсиях?
avatar
3
Обговорення пенсійної реформи за нинішніх умов розвитку суспільно-політичного житя - повна бутафорія! Профспілки перетворилися на справжні "привідні ремені партії"!!! Останні роки життя суспільства - то повний спокій кишенькових профспілок. Але тримати як не є, але все ж таки під контролем у спокої таку величезну армію державних профспілок науки, освіти, культури, медицини, службовців - то дуже зручно і вигідно!!! І так на всіх рівнях - від урядового і аж до району. Всі гострі і проблемні кути останніх років влада обходить за мовчазної згоди лідерів профспілок. А ці, так звані лідери, опинилися у різного ґатунку депутатських списках, тепер чітко знаючи свої місця. Між іншим, профспілкова бюрократія живе спокійно, безтурботно і не бідно!
Отже, наразі справжній профспілковий рух у країні відсутній, а тому можна у порядку словесної тріскотні говорити, переливаючи із пустого у порожнє будь-що і скільки завгодно. Собака гавкає, а караван іде!!! А пенсійна реформа, скоріш за все, стане черговою темою "глобального" масштабу, яку буде поховано на початку весни-літа появою нової теми великого реформування задля традиційно вдалого відволікання народу від оберемку щоденних турбот і проблем!!! Адже держава, успадкувавши своє єство суцільно від совдепії, за виключенням хіба що часткової заміни зовнішньої оболонки, добре знає, як маніпулювати свідомістю громадян, пропонуючи їм для пустопорожньої дискусії періодично то одну то іншу темку. Говоріть-говоріть рідненькі, кажуть вони, а ми будемо жити для себе?! Щось відмінять, щось скоротять, десь обріжуть, а кудись - додадуть. Адже ми прекрасно розуміємо, що економіка працює дуже слабо, бо основна ставка продовжує робитися на суєту все з тими ж злополучними податками. Ніякого економічного прориву - годі чекати. Ось тому, все чого можна очікувати від так званої пенсійної реформи, так це на певні зміни у переліку пенсій за вислугою, можливо стосовно обов'язкового стажу ну і на нерішучий крок початку збільшення віку. Хоча і це - під великим знаком питання. Всім їм треба піаритися, в тому числі і Тiгіпку. Так що не падайте духом. Слава Україні!!!!!!!
avatar