реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пенсіонери та інтернет: нові послуги

Вчора, 25 квітня 2019 р. у Пенсійному фонді України відбулась прес-конференція “Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України”.

Приводом для її проведення стало впровадження на веб-порталі Пенсійного фонду України (ПФУ) ряду корисних сервісів, що покликані осучаснити та спростити взаємодію населення та ПФУ. Ці послуги дають змогу безкоштовного СМС-інформування щодо пенсії, сплати страхових внесків роботодавцем, розміру свого страхового стажу тощо.

Реєстрація на веб-порталі електронних послуг здійснюється з використанням електронного цифрового підпису або за логіном та паролем. Електронний цифровий підпис можна отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів, перелік яких є на порталі. Логін і пароль видається в будь-якому відділенні Пенсійного фонду при пред’явленні паспорту та ідентифікаційного коду.

Крім цього, сьогодні завдяки осучасненню й розвитку можна дистанційно, не відвідуючи установ ПФ, отримати різні необхідні довідки. Крім цього, через особистий кабінет люди мають можливість подати електронне звернення до ПФ або записатись на прийом.

Відео про те, як користуватись особистим кабінетом, отримувати онлайн-довідки та замовити послугу СМС-інформування можна переглянути на офіційному ресурсі Фонду www.pfu.gov.ua у розділі “Інструкції”.
Участь у прес-конференції взяли: Євгеній Капінус – Голова правління Пенсійного фонду України; Олександр Малецький – директор Департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України;
Начальники Головних управлінь ПФУ у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях.

Захід проводився за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Трансформація фінансового сектору в Україні».

Інеса ФТОМОВА
м.Київ



Теги:Інеса Фтомова, електронні послуги, пенсійна реформа, пенсійний фонд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar