реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Підвищення ціни на газ: профспілки звернулись до суду!

Призначена дата розгляду справи про оскарження підвищення ціни на газ

Окружний Адміністративний суд м. Києва призначив перше засідання у справі за позовом Національного форуму профспілок України до Національної комісії регулювання електроенергетики України про визнання протиправною та скасування Постанови № 812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення на 16 вересня 2010 року, повідомляє прес-служба НФПУ.

Засідання відбудеться о 13:30 год. у приміщенні Окружного Адміністративного суду м. Києва. Дане рішення прийнято відповідно до Ухвали Окружного Адміністративного суду м. Києва від 22 липня 2010 року.

«Підставою для подання даного судового позову стало те, що Постанова про підвищення цін на природний газ для населення не була погоджена зі Спільним представницьким органом профспілок, що є неприпустимим», - зазначає голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

Крім того, за його словами, усі виправдання влади, що ціна на газ для населення підвищилася через взяті Україною зобов’язання перед МВФ, профспілки вважають неправомірними. «Представники влади самі неодноразово заявляли про те, що зниження ціни на російський газ, в обмін на продовження терміну перебування ЧФ РФ у м.Севастополі, дозволить відмовитися від підвищення роздрібних цін на блакитне паливо для населення», - пояснює Якібчук.

Нагадаємо, що НФПУ вже мав позитивний досвід блокування рішень Уряду про підвищення тарифів для населення через суд. Зокрема, 31 серпня 2009 року Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Національного форуму профспілок України, в якому оскаржена Постанова НКРЕ від 9 липня 2009 року про підвищення ринкових цін на природний газ для населення.




Теги:Національний форум профспілок Украї, Миролсав Якібчук, ціна на газ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar