реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Патріарх Філарет у США як посол України

Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет щорічно здійснює архіпастирські поїздки до парафій Київського патріархату в США. Проте цьогорічний візит особливий і його вже можна назвати історичним.

Патріарх освятив перший пам'ятник Небесній Сотні у Чикаго, де у служив у храмі УПЦ КП та провів робочу нараду вікаріяту.

Та головне, що Патріарха вперше запросили на зустріч українські архієреї Константинопольського патріархату.

У ході розмови, як зазначає офіційний сайт УПЦ в США, першоєрархи обговорили останні події у житті Церкви України, наголосивши на важливості продовження зусиль щодо діалогу з Вселенським Патріархатом та іншими Церквами в усьому світі задля того, щоб допомогти їм зрозуміти важкі обставини релігійного сьогодення в Україні і суть конфлікту на сході України.

Патріарх Філарет, зокрема, розповів, як Київський Патріархат підтримує солдатів на лінії фронту, як поставляє машини швидкої допомоги для транспортування поранених солдатів у лікарні. Він також розповів про створення школи військових капеланів, де навчають священиків надавати духовну опіку українським бійцям на фронті.

Після зустрічі митрополит Антоній та єпископ Даниїл запросили Патріарха УПЦ КП відвідати церкву-монумент св. Андрія Первозваного, приміщення семінарії, адміністративного корпусу.

У крипті церкви св. Андрія Первозваного Патріарх Філарет відправив панахиду за блаженної пам'яті спочилим Патріархом Київським і всієї України Мстиславом, повідомляє сайт УПЦ КП.

Патріарх також взяв участь в зустрічі Папи Римського Франциска з Президентом США Бараком Обамою.



Теги:патріарх Філарет, Папа Франциск, бавнд- Брук, упц у США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar