реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Пасічники хочуть відновити пам'ятник Прокоповичу

У жовтні на зборах пасічників Ніжинщини почесним бджолярем України Петром Балашем було запропоновано звернутися до українських пасічників об’єднатись у зібранні коштів на реставрацію пам’ятника Прокоповичу, який знаходиться у Бахмацькому районі, селі Пальчики.

Справа в тому, що перший металевий пам’ятник, який був встановлений на могилі відомого пасічника, який дав великий поштовх розвитку бджільництва на Україні, а також створив перший у світі вулик з рухомими рамками, був викрадений. Декілька років на могилі «торчали» одні штирі. Потім зробили аналог першого пам’ятнику з алібастру, але його кожного року пошкоджують: то руку відіб’ють, то ногу.

Тож, Петро Балаш закликає всіх українських пасічників доєднатись до збирання коштів на встановлення нового пам’ятнику, який був би міцної конструкції та «не по зубам» вандалам.

Бажаючі зробити внесок мають звернутись до голів обласних та місцевих осередків спілки пасічників або звертатись за телефоном: 067 45 95 444. Сайт: www.spasu.com.ua/

Треба зазначити, що ц Ніжині за ініціативи Петра Балаша було висаджено липовий парк та встановлено меморіальну дошку Петру Прокоповичу, кошти на яку виділила Спілка пасічників України. Про це розповів сайт Нежатин



Теги:село Пальчики, пасічники, ПРОКОПОВИЧ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar