реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Проводжали пасічника...

Попри величезну цифру в 100 тисяч загиблих російських окупантів не секрет, що гинуть і наші українці. Мало не щодня область проводжає захисників України. Різниця в тому, що у росіян гинуть найгірші, а в нас - найкращі...

А ще пригадується як гиготіли багато хто і з наших з Віктора Ющенка через те, що той пасічник. І про бджіл сміялися, і про вулики - московська лукава пропаганда вклала гиготунам про що сміятися - ну, не про гебіста ж путіна?!

Ігор Сокоринський з Чернігова був пасічником. Загинув за Україну. Його проводжали в останню путь з Катерининської церкви Чернігова.

Ось репортаж "Суспільного":

"Був пасічником, воював в АТО, а загинув в грудні, захищаючи Бахмут. 23 грудня у Катерининській церкві у Чернігові попрощалися з Ігорем Сокоринським. До повномасштабного російського вторгнення він займався бджільництвом та очолював міську й обласну спілки пасічників. З 24 лютого захищав Чернігів, після деблокади міста — вирушив на Схід.

Близько сотні містян прийшли до Катерининської церкви у Чернігові, щоб провести в останню путь Ігоря Сокоринського. Його зустрічали живим коридором.

Ігор Сокоринський з 2014 року воював у зоні АТО. 24 лютого цього року став на захист держави знову — обороняв Чернігів. Після деблокади міста — поїхав на Схід, був розвідником. Звістку про його загибель рідні отримали 19 грудня, а помер він, захищаючи Бахмут.

В мирні часи Ігор Сокоринський займався бджільництвом та очолював міську й обласну спілки пасічників.

"Він поклав життя за Україну, боронячи її під бахмутом. Це дуже болюча звістка для нас і дуже велика втрата. Це була дуже світла, дуже добра людина, завжди приходив на допомогу, завжди всіх любив і ми його також. Ми без нього - це, як частинка відірваної душі", — поділилася спогадами голова спілки пасічників Чернігова Оксана Дрєєва.

Оксана Дрєєва каже, на початку повномасштабного вторгнення росіян Ігор попросив її доглянути за його пасікою."В нього батько пасічник, це в нього професія від нього, і освіта пасічна була, по батьківській лінії. Забрали ми вулики, він так хотів. Каже, щоб не їздити, ми в різних частинах міста перебуваємо. Тому, щоб мені було легше він сказав забрати їх і доглядати. Коли повернусь, каже, буду далі продовжувати. Навесні думав вже, що повернеться і буде цим займатися".
У Ігоря Сокоринського залишилось троє дітей. Старший син також служить в лавах Збройних Сил України".

...Пішов доглядати Божу пасіку. Бо пасічництво - то одвічне українське заняття. Благородне.

Василь ЧЕПУРНИЙ

Фото Суспільне\Чернігів



Теги:Ющенко, Василь Чепурний, Катерининська церква, пасічники, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar