реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Паша - Мерседес буде в СІЗО

Суд обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 млн гривень.
Про це Київська обласна прокуратура повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Суд задовольнив клопотання прокурора Київської обласної прокуратури та обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 33 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Як нагадали у прокуратурі, митрополит підозрюється у запереченні збройної агресії РФ проти України та порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань (ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу).

Бувши намісником Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, підозрюваний представляв російську агресію як внутрішній громадянський конфлікт. У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами митрополит розпалював національну, регіональну й релігійну ворожнечі, що підтвердили висновки відповідних експертиз.

Отже той, що кричав як він бачив Україну в гробу в білих тапочках, тепер подивиться на неї з вікна камери СІЗО.



Теги:Києво- Печерська лавра, агенти Москви, УПЦ МП, Павел Лебідь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar