реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Партія Яроша - про розгін блокади торгівлі

Заява ГО "ДІЯ" з приводу силового розгону "Блокади Донбасу" у Кривому Торці

Протягом останнього часу ми бачимо, що політика державної влади полягає виключно у реагуванні на виклики та протестні настрої. Щоб влада згадала про окупований Крим, знадобилася блокада. Щоб привернути увагу політиків до ситуації із торгівлею з тимчасово окупованими територіями - знадобилася блокада. А до того, як стався черговий вибух суспільства, набагато простіше було ігнорувати проблему, ніж її вирішувати.

З перших днів війни прогресивна частина української громади вимагає чітких формулювань та характеристик для окупантів, війни, окупації, колаборантів та ін. На третьому році війни в суспільстві існує гостра потреба назвати нарешті речі своїми іменами і привести чинне законодавство у відповідність з реаліями.

Тому Верховною Радою та Кабінетом Міністрів України мусять бути терміново прийняті всі необхідні регуляторні акти, які мають внести ясність до цього питання. Зокрема, внесені правки в Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», а його дія розширена на територію тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Виписані всі необхідні переліки, положення та порядки для максимального спрощення гуманітарних процесів у регіоні та унеможливлення процесів кримінальних.

Потрібно також забезпечити максимальну прозорість та публічність цих процесів, щоб унеможливити або звести до мінінмуму непорозуміння між владою та громадянським суспільством.

В світлі останній подій вимагаємо:
• Врегулювання конфліктних питань торгівлі з державою-окупантом та тимчасово окупованими територіями на всіх рівнях законодавства.
• Недопущення силових заходів та кримінального переслідування активістів «Блокади Донбасу».
• Зміну керівництва МВС та профільних відділів СБУ на таке, яке здатне налагодити ефективну боротьбу із контрабандою товарів та реально вплинути на рівень злочинності у прифронтовій зоні.

Ми закликаємо патріотичні опозиційні сили до об'єднання, з метою убезпечення держави від реваншу так званих "опоблоків" - залишків старої віджилої системи, які все ще знаходять підтримку на виборах і час від часу підіймають голови.

Тільки виважена, усвідомлена більшістю чітко визначена позиція і наполеглива діяльність по її реалізації приведуть нас до перемоги!
Голова правління ГО "ДІЯ" А. Шараскін



Теги:Ярош, Дія, блокада Донбасу, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar