реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Пандемія брехні і страху

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію короновірусу.

Президент США Дональд Трамп на місяць закриває кордони для всіх іноземців, крім громадян Великобританії (аякже - рідні ж англосакси!). 24 штати США оголосили надзвичайний стан. Закривають кордони Австрія, Італія... В Італії закрита роздрібна торгівля.

Ватикан навіть здався: закриває храми, померлих ховають в Італії без церковного похорону.

В Україні карантин по всій державі аж до 2 квітня, хоча один тільки підтверджений випадок захворювання (не смерті!). Правильно, щоб не виходили на мітинги 14 березня!

В той же час - від грипу звичайного тільки за місяць в Україні померли троє людей, а на фронті від російських снарядів тільки за день загинули п'ятеро українців. І ніхто не оголошує пандемію грипу і не закриває кордони з Росією! Чи ж не дурість? Імені пташиного, свинячого і якого там ще кажанячого грипу?!

Слава Богу, хоч свята православна Церква не піддається нав'язаній паніці:

Священний і Великий Синод Вселенського патріархату, скликаний під головуванням Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія, і серед інших питань, ретельно обговорив події пов’язані з пандемією щодо вірусу COVID-19 (Corona) і з почуттям пастирської відповідальності, вказує на наступне:

1) З огляду на серйозність ситуації, рекомендується розсудливість, терпіння та уникнення паніки.

2) Церква має і продовжує поважати медичну науку. Таким чином, Церква рекомендує всім вірним дотримуватися офіційних директив Всесвітньої організації охорони здоров’я та відповідних вимог та нормативно-правових актів, виданих цивільними органами відповідних країн.

3) Вселенський патріархат висловлює подяку всім, хто самовіддано працює в усіх сферах охорони здоров’я, медичної науки, сестринської допомоги та спостережень, з тим щоб протистояти цій новій пандемії та лікувати її.

4) Константинопольська Церква-Матір емпірично знає, що з його двохтисячного існування Святе Причастя є «протиотрутою до смертності», і залишається непохитною у своєму православному вченні щодо Святої Євхаристії.

5) Само собою зрозумілим вважається, що віра в Бога, як трансцендентність, а не як скасування людського розуму, разом з молитвою посилюють духовну битву кожного християнина. Тому Константинопольська Церква-Матір закликає своїх духовних дітей у всьому світі активізувати свої прохання, щоб, зміцнившись та просвітлені Богом, ця сучасна скорбота може бути подолана.

Від головного секретаріату Синоду

11 березня 2020 року






Теги:Вселенський Патріарх, марш добровольців, ватикан, ВООЗ, короновірус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar