реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам'яті українського силача Терентія Кореня

У селі Блистова на Менщині відкрито пам’ятну стелу на честь знаменитого місцевого жителя, силача Терентія Кореня (1883–1931 рр). Із цієї нагоди в селі пройшов перший турнір силачів. Генеральним спонсором свята стали газета «Сіверщина» та громадська ініціатива «Оновлення країни».

З-поміж усіх учасників турніру пам'яті богатиря Терентія Кореня справжньою спортивною зіркою можна назвати члена суддівської колегії Володимира Степановича Ростального (на фото).

Шістдесятисемирічний колишній учитель фізкультури із села Семенівка Менського району зумів прищепити своїм вихованцям глибоку любов до спорту. І, дивлячись на нього, переконуєшся у тому, що спорт — це справді життя!

Перед початком спортивного турніру місцевих богатирів Володимир Степанович не обмежився лише теорією: він під оплески глядачів продемонстрував, що і як треба робити з гирями. Десятки глядачів були неабияк вражені: пудові гирі в руках Ростального просто літали! Невисокого зросту, зовсім не богатирської статури, цей чоловік викликав неабиякий захват, коли почав жонглювати двома пудовими гирями. Це треба було бачити! І подумалось: це дійсно Справжній Вчитель, який ніколи не перестає бути прикладом для своїх вихованців!

На фото: переможці змагань біля встановленої стели.

Інеса ФТОМОВА,
с.Блистова, Менський район




Теги:Фтомова, Терентій, Блистова, Менський район, Корень


Читайте також



Коментарі (0)
avatar