реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Пам'ятаємо про Довженка

Національний центр Олександра Довженка, що знаходиться в столиці, вул. Васильківська, 1 рішенням Уряду України від 11 травня 2011 року включено до переліку закладів мистецтва, які утримуються за рахунок держбюджету.

Завдяки цій ухвалі будуть створені умови для забезпечення повноцінного функціонування державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка», ефективного використання фільмофонду, виготовлення, збереження, відновлення та реставрації вихідних фільмових матеріалів, здійснення архівної, культурно-просвітницької, науково-дослідницької та інформаційної діяльності.

Сьогодні на збереженні в Національному центрі Олександра Довженка знаходиться 39950 одиниць кіно- та відеоматеріалів, у тому числі, 28731 одиниця вихідних фільмових матеріалів, архівні матеріали, пов`язані з життям і творчістю видатних кіномитців, фонд фотозаписів найважливіших кінематографічних подій.

На Чернігівщині діє з 1960 року Сосницький літературно-меморіальний музей Олександра Довженка. У самому ж обласному центрі, на жаль, окрім лялькового театру імені О. Довженка, провулку його імені на десяток будинків, пам'ять про геніального земляка гідно не відзначена.





Коментарі (0)
avatar