реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам'яті Володимира Черняка

Одним із тих, хто визначав суспільно-політичний дискурс України 80 - 90- х років тепер уже минулого століття, був і економіст Володимир Черняк.

Його сміливі, по-журналістськи публіцистичні виступи (не тільки на теми економіки), глибокі, аргументовані, прогностичні, ми публікували у нашій "Молоді Україні". Вони так само являли та визначали і позицію газети. З багатьма "молодоукраїнцями", знаю, товаришував. Був поруч з нами у драматичні дні ГКЧП, коли шальки долі могли схилитнутися по-різному для кожного. І для нього також... Тепер його не стало - підступний ковід...

Світла пам'ять!

Юрій БОНДАР

Я його теж знав. Дуже толковий, ерудоваий і патріотично налаштований політик. До речі, ще будучи депутатом Верховної Ради СРСР, він передбачив оте ГКЧП і завчасно про нього оприлюднив.

Запам"ятався його крилатий вислів: "Чорновіл мені друг, але Україна - дорожча".І ще пригадую одне його засадниче положення (по пам"яті, може, не дослівно, але зміст такий): я, каже, демократ до мізку кісток, але твердо знаю, що Україна може прийти до справжньої демократії лише через диктатуру, і справа вся в тому, ЧИЯ це буде диктатура. Пророчі слова, чи не правда?

Володимир Кирилович був не тільки толковим економістом, а й публіцистом, причому свої політичні погляди іноді пробував висловлювати віршами, що виходило з літературної точки зору, сказати б, не зовсім фахово, тож я йому радив писати прозою - так у нього краще виходило.

На жаль, останнім часом він, як і більшість наших діячів тої славної когорти відродження,, відійшов (чи його "відійшли") у тінь, а тепер і у вічність, але світлий слід свій в історії та пам"яті людей залишив назавжди.

Гриць ГАЙОВИЙ



Теги:Юрій Бондар, Володимир Черняк, Народний Рух, Чорновіл, Гриць Гайовий


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Ця людина як економіст-реформатор РУХу себе засвітила, а пізніше зникла з поля зору. На поверхні були Лановий, Пинзеник, яких останнім часом теж не чути. Мабуть, і їх зоря закотилася.
avatar