реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Палити уже не можна!

З 16 грудня в Чернігівських кафе, барах, ресторанах і нічних клубах заборонено буде палити навіть кальян

У ресторанів залишилося всього пару днів на приведення закладів у відповідність до нових вимог. Це необхідно, щоб не оштрафували не тільки клієнта, але і сам заклад.

Кожен ресторан, кафе або бар повинен буде прибрати попільнички зі столів і розмістити знаки, що забороняють куріння в приміщенні. Для власників установ, які не будуть виконувати норми закону, передбачено штраф у розмірі від 1 до 10 тис. грн. А люди, які закурили в недозволеному місці, повинні будуть заплатити від 51 до 170 грн.

Нагадаємо, що Закон України № 4844 з 16 грудня 2012 року вносить зміни в законодавство України, яке регулює місця куріння. Новий закон повністю забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів в приміщеннях закладів ресторанного господарства.

«Можна буде курити лише поза приміщень кафе, барів, ресторанів, нічних клубів і дискотек (за столиками на відкритому повітрі, на терасах і т.п.), - заявив представник громадської організації «Демократичний Альянс» Геннадій Висоцький. - Також новий закон передбачає відповідальність за розміщення попільничок в закладах ресторанного бізнесу. І вже в неділю в усіх кафе, барах та ресторанах повинні зникнути попільнички і з'явитися таблички, що забороняють куріння», - підкреслив Геннадій.
Таблички про заборону, паління зовні приміщень розміщуються за бажанням власників закладів.

У різних людей ставлення до Закону різне. Деякі ресторатори стверджують, що до них заходять люди, які звиклі випити чашечку кави з сигаретою, і вони не готові відмовитися від цього задоволення в подальшому. А ось інші люди говорять, що це позитивні зміни в законі, оскільки тепер можна буде не думати про те, чи можна йти в те чи інше кафе з дітьми, і який від тебе буде запах після відвідування такого закладу.

У будь-якому випадку законодавець вже сказав свою думку, і виконувати Закон доведеться як кафе, барам, ресторанам, так і звичайним відвідувачам.

Геннадій ВИСОЦЬКИЙ



Теги:кальян, ресторани, Демократичний Альянс, куріння, заборони


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А коли і хто візьметься за собачників, котрі брутально і нахабно порушують правила вигулу собак?
avatar