реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ознаки зради

Я далекий від того, щоб кричати "Ату!" про нашу АТО (пробачте за мимовільний каламбур). Але просто хочу констатувати кілька пунктів, з яких розпочне (мусить!) новий Президент.

1. Схоже, що Донецьк і Луганськ (з Горлівкою, Сєвєродонецьком і Макіївкою вкупі) наша влада просто здала. Доказом є навіть не те, що містом вільно шастають терористи, що не відкрилася жодна виборча дільниця в цих містах і влада навіть не зробила спроби провести там вибори. Головним доказом є те, що влада не зробила спроб захистити телерадіостанції - адже саме російське телебачення виступає головним терористом сьогодні проти України.

Нагадаю, що в Донецьку телевежу терористи зайшли спокійно -- її ніхто не охороняв! Хоча були міліціонери і в них була зброя.

2. Зараз МВС говорить про 17 тисяч міліціонерів, які або зрадили Україну, або відмовилися виконувати свої обов'язки, за які Україна їм платить зарплату і в 45 років їх, гевалів здорових, відправляє на незаслужену пенсію.

Що ж, визнаємо цей факт. Але ж він був очевидним на початку приходу нової влади. Питається: чому Аваков не міняв керівництво всіх райвідділів міліції, а спостерігав, як вони здають зброю (крім Маріуполя)? Чому не поміняв охорону телевеж, щоб з них поширювався сигнал української інформації, а не лилися потоки московської брехні?

3. Кордон як був дірявим, так і лишається. Коли терорист Болотов виїхав з України відомство Миколи Литвина заявило, що не було вказівок на затримання. Добре, хоча могли б і самі сообразити. Але коли він в'їхав знову в Україну і відомство пана Литвина набрехало про бій, яким співучасники Болотова начебто відбили його, а жодних слідів бою нема - то як це називається? Так, голова СБУ Наливайченко назвав це зрадою. І далі треба казати - хто ж зрадник? Як його покарано?

Коли Болотов виїхав - Турчинов грізно наказав розібратись і доповісти. Коли ж цинічно в'їхав - Турчинов уже нічого й не наказував. Це не зрада?

Тепер же прикордонники констатували, що в Україну в'їхала чергова група російських окупантів - до 200 бойовиків. Прикордонники не стріляли, не викликали допомогу військових. Це не зрада? Більше того - говорять про заборону для "вертушки" стріляти по колоні російських окупантів мало не від самого Турчинова...

4. Скільки було звинувачень на адресу Тенюха. Добре, зняли. Поставили професіонала. Так ви скажіть - а не міністр оборони Коваль повинен відповісти, що не контрактників, а мобілізованих з Волині відправили під Волноваху? Не міністр оборони має відповісти, що хлопці з Чернігова поїхали воювати в Луганську область без бронежилетів? Якщо в цьому замішаний воєнком Нікулін - зніміть його, все одно он хворим виявився, коли комісії перевіряти приїхали. Не міністр оборони має виставити блок- пости біля прикордонних пунктів пропуску, щоб зупиняти рашистів?

5. І ще - рішуче кадрове призначення патріота Івана Катеринчука вкупі з призначенням патріотичного голови ОДА в Одесі поклало край сепаратизму і тероризму. Хоча одна з кандидаток захищала бандитів - міліціонерів. Не дивно, що той Фучіджі втік... Тобто приклад рішучих кадрових змін показує: подолати ворога можна.

Але чому влада тандему "Батьківщини" і "Свободи" не міняє старі, регіоналівські кадри? Ба, більше - навіть заявляють, що "ніким замінити". Приїхали, що називається... Розкажіть хлопцям з Майдану, що нема нових кадрів. Я це теж називаю зрадою. При тому, що бездіяльність та невміння працювати прирівняні до зради в умовах воєнного часу.

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:НІКУЛІН, АТО, Луганськ, Донецьк, зрада, Одеса


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Не втримаюся від ще одного факту - російські журналісти, що насправді були терористами, бо возили в багажнику ПЗРК, уже вивезені в Москву. Як і обцяв Кадиров. Це не зрада?
avatar
2
Очевидці з Донецька повідомляють, що в школі №1 дільниця не відкрилася, але під дверима зібралися незадоволені люди і збираються шукати дільниці, щоб проголосувати не за місцем прописки. Де влада, яка мусить забезпечити право громадян обирати?
avatar