реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Освітній експеримент на хуторі

«Діти. Освітній експеримент» гуртує новаторів в освіті

15-17 липня у мистецькому хуторі Обирок, Чернігівська область, уже вдруге пройде захід - «Діти. Освітній експеримент». На сьогодні це чи не найбільша подія в Україні, що єднає прогресивних батьків та їх дітей, які вже експериментують чи планують експериментувати з освітою поза межами традиційної школи, цікавляться українською альтернативою державній освіті та інноваціям в консервативній школі.

На заході учасники мають змогу знайомитися з різними методами та підходами в освіті, новими трендами, спілкуватись з надихаючими людьми та отримати нові знання та навички. До прикладу, в Обирок їде Маргарита Калюжна аби розповісти як в Україні реалізується проект «Школа у хмарах», Ріна Леон - засновниця спільноти "Дистанційна освіта в Україні”, майстер малювання з використанням коучингових питань Світлана Терещенко, практикуючий нейропсихолог, сімейний психотерапевт, автор розвиваючих методик, керівник центру «Розвиграй» Катерина Подпалова, засновник та менеджер з розвитку альтернативної демократичної школи «Dixi» Ярослав Коваленко, популяризатор науки, старший науковий співробітник інституту фізики НАН України Антон Сененко та безліч інших цікавих спікерів.

Програма заходу передбачає майданчик для дорослих, для дітей і комбінований. Обговорюватимуть світові тренди в освіті, найкращі практики тьюторства та вчительства, навчання для педагогів, проектну роботу в освіті, сімейну освіту, взаємодію батьків і дітей, інновації для старшої школи, знайомитимуть з успішними українськими самоорганізованими школами. Діти матимуть змогу займатись за різними методиками навчання, які привезуть з собою учасники.

За словами одного з організаторів заходу Анастасії Леухіної, з кожним роком кількість сімей, яких не задовільняє консервативна школа і які шукають альтернативні моделі освіти для своїх дітей, росте. Відтак, «Освітній експеримент» пропонує майданчик для обміну досвідом. Це захід горизонтального формату, в якому немає вчителів та учнів, доповідачів та слухачів. Є учасники, які співтворять простір для обміну досвідом та навчаються один в одного. Тут можна знайти однодумців, поділитися з ними своїми знаннями, дізнатися про останні досягнення альтернативної освіти в Україні, знайти нових друзів для себе та своїх дітей.

«Освітній експеримент» – не комерційний захід. Його організатори - активні батьки, які хочуть ділитися своїми знаннями та вчитися з досвіду інших, будувати свої школи, конструювати освіту дітей власними руками, активно діяти та творити, а не чекати. Кожен з них замість того, щоб жалітися на державні школи та звинувачувати Міносвіти, готовий сам створювати власну реальність. До прикладу, минулорічний захід додав сміливості кільком учасникам до створення власних шкіл, деякі започаткували навчальні курси.

Сторінка заходу у ФБ:
https://www.facebook.com/%D0%94%D1%96%D1%82%D0%B8-%D0%9E%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B9-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-1103459169676361/?fref=ts

Сторінка події:
https://www.facebook.com/events/829373540528796/



Теги:Обирок, альтернативна школа, освітній експеримент


Читайте також



Коментарі (0)
avatar