реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Баба Уляна вчила міністра сіяти хліб

Хутір Обирок Бахмацького району був приречений на вмирання – в ньому лишилося кілька хат. Але група київських ентузіастів на чолі з режисером Леонідом Кантером відновила хутір, дала йому нове, небачене ніде життя. Принаймні, весною і восени тут натовпи людей. Коли хліб сіють і коли збирають.

«Я зацінив ціну хліба. Коли приїжджають сюди люди, то зазвичай вони собі для фотографії нажнуть снопик і все. Але снопика не хватить навіть на маленьку булочку. Тому це дуже кропітка праця і я в шоці, як вони це все колись робили», – каже Леонід Кантер. Тут щороку проходить фестиваль з простою і мудрою назвою «Хліб». З піснями кожного травня тут сіють жито.

Сіяти його у Обирок приїздять «кіборги», і митці, поети і музиканти та й просто небайдужі до української культури люди. Адже тут можна на сіновалі подивитися …кіно – справжнє кіно, з бобіни, з апарата, що стрекотить. А можна розмалювати хату. Чи поспати на печі.

Та головне все ж дійство – хліб. В Обирку зі старожилів лишилися дві бабусі і одна з них – Уляна Горбань контролює чи ж правильно молоді хліб сіють. Доскіпна вона і до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, що їй руку цілує, і до воїна Мирослава Гая – хліб понад усе.

Традиційний фестиваль «Хліб», що уже вдесяте пройшов на хуторі Обирок, знову збере своїх шанувальників, щоб у серпні хліб зібрати, змолотити і спекти першу паляницю."Голос України"



Теги:Обирок, Бахмацький район, Володимир Омелян, фестиваль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar