реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Осмислення Голодомору

Вже сьогодні не треба доводити факт організованого комуністичною владою Москви Голодомор українців. Але ще й сьогодні треба осмислювати це жахливе явище, щоб зрозуміти – чому це сталося? Хто винен? Саме ці питання спонукали чернігівських істориків Сергія Горобця та Сергія Бутка видати книгу «Усвідомлення Голодомору 1932 – 1933: Чернігівщина».

«Корекція свідомості проходить доволі повільно, - говорить один із авторів Сергій Бутко. - Багато хто не може сприйняти правди, не довіряє документам, сумнівається у цифрах, що наводяться. Тому попереду на дослідників чекає серйозна і аргументована системна просвітницька робота. Тим більше, що в Чернігові досі відсутній пам’ятний знак або монумент жертвам Голодомору-геноциду1932-1933 рр.»

Коли в Україні вперше заговорили про Голодомор, підміна понять голодування і Голодомору, сутність тогочасних адміністративно-територіальних реформ, розкол селянства, селекція компартійного активу, жорстокість виконавців злочину, чи голодувала тодішня «еліта», продовження голоду взимку і навесні 1934 року – ці та інші питання піднімають автори на сторінках книги.
"Голос України"



Теги:Сергій Горобець, Голодомор, УІНП, Сергій Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar