реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Опитування "Сіверщини": Михайло Жирохов

На наші питання відповідає військовий історик Михайло Жирохов.

1) Ваш підсумок року і прогноз на наступний?

Рік, що уходить, був дуже непростий – пандемія внесла сумні корективи. Однак в творчому плані рік був вдалий – вдалось видати декілька робіт по партизанському руху на Чернігівщині в 1941-1943 роках, взяти участь у декількох наукових конференціях, попрацювати в архівах.
На наступний рік творчі плани дуже потужні – є бажання підняти декілька історичних тем, які ще досі є досить чутливими для істориків і загалу, в тому числі наприклад бойові дії чернігівських «червоних» партизан проти вояків УПА в 1943-1944 роках, постать Олексія Федорова та таке інше. Однак корективи може внести загальна ситуація пандемії, яка тільки посилюється зовнішніми погрозами зі сторони Московії та деградацією влади всередині країни.

2) Людина року/подія року

Для мене як людині, яка щільно стежить за подіями на Донбасі, людиною року та подією року без сумніву стало призначення Головнокомандуючим ЗСУ генерала Валерія Залужного. З його постаттю я особисто пов’язую зміни у ЗСУ та зміну загальної ситуації на лінії зіткнення на Донбасі.

3) побажання читачам сайту "Сіверщина"
У цей непростий період як людина, яка пережила військові дії, хотілось би побажати єдиного – миру для Чернігівщини. Ну і звісно – міцного здоров’я.



Теги:підсумки року, ЗСУ, радянські партизани, Михайло Жирохов, новорічна анкета


Читайте також



Коментарі (0)
avatar