реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«ОПІР» в Чернігові протестував проти репресивних дій ДАІ

Сьогодні кілька десятків активістів мережі громадянської дії «ОПІР» пікетували чернігівське обласне управління ДАІ з вимогою припинити репресивні дії проти громадських активістів.

Приводом для акції протесту стала заборона працівниками ДАІ проїзду активістів «ОПОРУ» до Києва 27 квітня на протест з приводу «Харківських угод».
Чернігівський координатор «ОПОРУ» Олександр Ясенчук розповів, що 27 квітня активісти «Опору» їхали автобусом до столиці, щоб взяти участь у акції «День опору окупації». На КПП «Кіпті» траси «Чернігів-Київ їх зупинив капітан міліції Олександр Антоненко, який почав шукати надуману причину для того, щоб не дозволити проїзд автобуса до Києва .
«Працівники ДАІ звинуватили водія автобуса у відсутності договору для перевезення пасажирів. Хоча насправді досвідчений водій мав на той момент договір», - розповів Ясенчук.
Він також повідомив, що 28 квітня керівництво чернігівського ДАІ викликало на «бесіду» водія, який напередодні віз представників громадянського руху у Київ. Його звинуватили у порушенні правил перевезення пасажирів та оштрафували.
Член оргкомітету мережі громадянської дії «ОПІР» Андрій Левус під час акції протесту наголосив на тому, що влада боїться масових протестів, тому застосовує методи «кучмізму», а МВС та ДАІ перетворилися з правоохоронних органів на репресивні.
«ОПІР вимагатиме звільнення Міністра внутрішніх справ Могильова, який перетворив міліцію на НКВД», - заявив Левус.
Протестувальники передали обласному ДАІ звернення від імені народного депутата Андрія Парубія, у якому парламентар вимагає від начальника обласного відомства пояснити причини перешкоджання доїзду громадських активістів.
Нагадаємо, що 27 квітня «Опір» провів акцію протесту з приводу денонсації Харківських угод «День опору окупації» біля Верховної Ради та Адміністрації Президента в Києві. Незважаючи на дії ДАІ, чернігівські опозиціонери взяли участь в акції протесту.






Коментарі (1)
avatar
1
Пан Ясенчук,...никак получили по носу от ГАИ. Теперь , я думаю Вы будете лучше обращать внимание на без предел ГАИ, и надеюсь, это будет Вашим коньком в прессе. Следующий шаг должен быть , это подать в суд на возмещение материального и морального ущерба в ЭН ном размере.
avatar