реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Операція без розрізу

Вже два роки поспіль місто Чернігів за кошти бюджету територіальної громади закуповує для міських лікарень медичну техніку на значні суми. Важливо, що визначаються з тим, які саме прилади їм необхідні, самі лікарні.

Тепер завдяки цьому в лікарів Чернігова з’являються нові можливості допомогти своїм пацієнтам.

Зокрема, щойно міська лікарня №2 повідомила про те, що тепер її хірурги-урологи оперують доброякісну гіперплазію простати без розрізу.

Цього року Чернігівська міська лікарня №2 придбала сучасний біполярний резектоскоп – апарат, за допомогою якого виконується трансуретральна резекція доброякісної гіперплазії простати. Поява такої новації стала можливою завдяки спільним зусиллям місцевої влади, адміністрації медзакладу та лікарів-урологів. Вартість апарату склала 2,230 млн грн. Кошти – з міського бюджету Чернігова.

На сьогодні Чернігівська міська лікарня №2 – єдиний заклад в області, який має біполярний резектоскоп. За дев’ять місяців поточного періоду прооперовано близько 140 пацієнтів.

Як розповів завідувач урологічного відділення Чернігівської міської лікарні №2 Олег Співак, методика проведення такої операції без розрізу - є золотим стандартом у лікуванні пацієнтів із доброякісною гіперплазією простати. Потреба у впровадженні новітньої методики вкрай нагальна, наголошує лікар-уролог. Оскільки аденома, або ж за сучасною класифікацією гіперплазія передміхурової залози – це біч сьогоднішнього дня. Вона розвивається, як правило, у чоловіків, кому за 50. Загальне число щорічних звернень в урологічне відділення лікарні з приводу аденоми простати складає близько 200–250.

У другій міській лікарні оперувати новим методом розпочали в лютому цього року. Операції виконані вдало: пацієнти повернулися до звичайного ритму життя вже на четвертий–п’ятий день після оперативного втручання.

В урологічному відділенні працюють чотири лікарі-урологи, які володіють методикою проведення таких операцій.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Теги:урологія, сучасна медицина, Чернігівська міська рада, операції без розрізу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar