реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

«Оновлення країни» розпочинається з книги. Відео

В кульутурно-мистецькому центрі "Інтермеццо" (Чернігів) за підтримки громадської ініціативи "Оновлення країни" відбулося відкриття полиці буккросингу.
Буккросинг (від англ. book-crossing - книгообіг) – безкоштовний обмін книгами чи, як кажуть буккросери, це "звільнення" книжок. Тобто буккросер, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці (парку, кафе, транспорті) – у даному випадку, на поличці книжкового відділу КМЦ «Інтермеццо». Ідея буккросингу проста: поділитися з іншими цікавою книжкою.
Буккросинг, як не дивно, зародився зовсім нещодавно – у 2001 році в Сполучених Штатах, де фахівець із інтернет-технологій, залишив після ночівлі у готелі 20 книжок. Класичний буккросинг передбачає, що шанувальники книги, «відпускаючи» її з ув’язнення у запилених шафах, залишають книжку на паркових лавах. Проте на теренах України даний варіант не пройшов. Найбільш оптимальний варіант буккросингу по-українські – «захищені полиці» у книгарнях, кав’ярнях, готелях, клубах і навіть бібліотеках. Тобто, там де збираються люди для спілкування.
- З повідомлень преси дізнаємося, що у Тернополі, Львові на поличках буккросингу налічується 40-80 книг. Ми ж, починаємо доволі з високого старту – більше ніж ста найменувань книг, адже наші партнери громадська ініціатива «Оновлення країни», має серйозні плани, - зазначив зазначив PR-менеджер „Інтермеццо” Олександр Ясенчук, - Книги представлені у нас розраховані на читачів, котрі ведуть активний спосіб життя, багато подорожують, шукають нові знайомства та враження, без вікових обмежень. Книги обирали за тим принципом, щоб вони несли навантаження і щоб люди знали вітчизняних авторів. Ми плануємо для поширення престижу буккросингу запровадити практику, суть якої в тому, щоб видавництва дарували для нашої полиці свої нові видання. Це дасть змогу привернути увагу читача і зацікавити його продуктом „свого” виробника сучасної книги.
Першою «відпустила» книгу, до речі свою власну збірку віршів, чернігівська поетка Янка Климентовська „Антиструктура” (Видавництво ВАТ «Рівненська друкарня», 2008 рік ) яка натомість взяла з полиці книгу Сергію Пантюка «Як зав’язати із бухлом та курінням».

Умови участі:
Для участі у русі буккросингу потрібно прийти і "звільнити" книгу, залишивши її на полиці КМЦ "Інтермеццо". Приймаються тільки книги вітчизняних видавництв, з "товарним виглядом", написані бажано українською мовою.
Ця книга одразу потрапляє до фонду книгообміну.
Кожен буккроссер реєструється у спеціальному зошиті та у групі
Натомість - ви можете взяти з собою будь-яку книгу, яка вам цікава, з полиці буккросингу.
У книзі містить наліпка на форзаці, призначена для запису імя/ніку читачів, електронки та враження від книги, якогось коментаря, аби згодом обмінятися враженнями від прочитаного чи просто знайти нових друзів за інтересами.







Теги:Книга, буккросинг, КМЦ Інтермеццо, Поезія, Климентовська, Оновлення країни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar