реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Оленівка першою перейшла до української Церкви

Отже, таки Оленівка. Таки рухівці.
Всі повідомляють про якогось невідомого мешканця Оленівки, який на сільських зборах запропонував обговорити питання про перехід місцевої парафії від російської церкви до української.

Жодного секрету нема - це вчитель Оленівської школи, багаторічний рухівець (і по сьогодні!) Борис Юхимович Мазур. Саме за його пропозицією, підтриманою фронтовиком Анатолієм Дзюбою та сільським головою Володимиром Кривцем, було й проголосовано перехід. Що стало для московських попів повною несподіванкою, бо дійсно це питання не планувалося.

Так що рухівець Борис Юхимович Мазур - молодчина! Так тримати! До речі, ще один рухівець, з Борзни, полишив політичну діяльність і тиждень тому отримав священиче свячення - це Володимир Брязкало. Вітаємо! Моліться за нас, отче Володимире!

Отже, сьогодні московський піп Олександр Гладиш, що живе у Ніжині, а окормляється ув Оленівці та Берестовці, зібрав своє "воїнство"у хустках - зо два десятки бабів. дві години вони викричалися на вчителя - рухівця Бориса Мазура, звинувачуючи його навіть у тому. що за пляшку горілки сільський п'яничка приніс йому ...голову Леніна (під час декомунізації)... О, по селах ще лишилося багато матеріалу для гоголівського штибу повістей :)
Хлопці зі "Свободи" та С14 мирно стояли окремим гуртком біля церкви і їх роль у всіх цих процесах перебільшена промосковським архієпископом Климентом (Вечеря).

Коли баби викричалися на диво незворушному Борису Мазуру - всі бажаючі зайшли до храму, бо якраз приїхав благочинний української Церкви о. Сергій Чечин, а двері храму були відкриті. Замків ніхто не ламав!
Отець Сергій відслужив молебень і повідомив, що на Водохреща служитиме в цьому храмі літургію та святитиме воду. Московський попик тим часом кудись здимів.

Оленівці навісили на двері свого замка та й з миром розійшлися.
Душі оленівців Панька Куліша та Ганни Барвінок, певно, радуються в чертогах Господніх...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Оленівка, Борзна, Народний Рух, УПЦ МП, пцу, перехід парафій


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
0
1
Вітаю з 70-літнім ювілеєм шанованого і поважного рухівця Бориса Юхимовича Мазура, голову районної організації Руху з 1993 року.
Здоров"я і наснаги, козаче! Так тримати!
Слава Україні!
Недарма ж мудрі кажуть, якщо до 70 років не здобув поваги - ніколи вже її не здобудеш.
avatar
2
Якщо вирішили йти в іншу церкву - нехай будують новий храм і йдуть - Бог в поміч. Про інше треба задуматися...

Скільки людей після мракобісся цих розкольників філаретки і Макарія розчаруються в православ'ї, у вірі як такій !
avatar