реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Олександру Коваленку -- 60!

Відомому чернігівському історикові, улюбленому деканові історичного факультету Чернігівського педагогічного університету імені Т.Шевченка (нині – директорові Інституту історії, етнології та правознавства імені О.Лазаревського) Олександрові Коваленку – 60!

Вік, що є молодим для історика, заглибленого в часи козаччини – і тут нам приємно згадати, що О.Коваленко на початках «Просвіти» не геньбував виступати з лекціями в робітничих колективах, що саме під егідою «Просвіти» видано його працю про наказного гетьмана Павла Полуботка. Знаменно, що саме Олександр Коваленко був консультантом Президента Віктора Ющенка в питанні відродження Батурина. І що цінно – два походи у владу не зіпсували нашого професора.

Щиро вітаємо з ювілеєм і бажаємо щедрих ужинків на вдячній ниві українських досліджень!

Правління обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка




Теги:О.Коваленко, Історик, Чернігів, Павло ПОЛУБОТОК


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Багатюще студентів підготував до педагогічної праці Олександр Борисович. І через десятиліття приємно згадувать таку непересічну, ерудовану і добру людину з душею справжнього українця. Ми разом з чоловіком та сином Денисом мали честь пройти школу авторитетного історика, гарного дослідника української історії і, звичайно що- справжнього педагога-Олександра Борисовича Коваленка. Тож і наша родина б'є чолом і посилає щирі вітання козакові землі Сіверської з побажаннями довголіття, здоров'я та цікавих відкриттів !!!
avatar