реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Олександр Довженко має центрову вулицю в Чернігові

Як повідомив начальник Чернігівського міського управління культури Олександр Шевчук, депутати міськради проголосували за перейменування вулиці Толстого на вулицю Олександра Довженка.

Це чудове рішення, бо російські окупанти та їх нащадки називали іменами українців вулиці Чернігова десь у кущах та на околицях. Тепер українці відвойовують центр міста - і проспекти Левка Лук'яненка та Михайла Грушевського з'явилися тільки завдяки дерусифікації. Бо, нагадаю, навіть вулицю Незалежності влада комсомольця Соколова запхала на Масани... Не маю нічого проти Масанів, але вулиця з такою назвою мала би бути в центрі...

Довженко на одній з провідних вулиць Чернігова - це ще й наше розуміння, що ми, українці, маємо світового генія кіно, якому у цьому році буде 130- річний ювілей. Після війни будемо розглядати проект увічнення Довженка і в монументальному мистецтві...

Проти найменування вулиці іменем Довженка виступив депутат міської ради - соціаліст Голець. Мотивував тим, що Довженко отримував сталінські премії. Він мав від них відмовитися у ті часи?! Про світову славу генія кіно Голець не знає?

Василь ЧЕПУРНИЙ

Ps. А та маленька вулиця Довженка, що була досі, стає провулком Київським, бо примикає до вулиці Київської. Жодної плутанини не буде!



Теги:перейменування вулиць, Олександр Довженко, Лев Толстой, дерусифікація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Щодо оцінки О. Довженка як кіномитця змагатися із С. Тримбачем не стану. Про ідеологічну складову його кінотворів будь хто з політологів скаже, що це була сталінщина.
Про світову велич наважусь подати свою думку — вона була дутою як і у В. Винниченка, ще одного націонал-комуніста. Сталін гроші на підкуп не шкодував, що здавна було в традиції імперії.
avatar