реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Окупанти визнали своїми засланих сепаратистів

«Політичні репресії виключають можливість цивілізованого розв'язання політичної кризи в Україні. Необгрунтоване переслідування лідерів опозиції, арешти політичних діячів за сумнівними підставами ніяк не вписуються в декларативні заяви нинішньої української влади про прихильність демократії. Зростає тиск на російськомовних громадян у всіх регіонах України, і особливо на південному сході. Арештовані та затримані сотні учасників протестних акцій, серед яких Павло Губарєв (Донецьк), Арсен Клінчаєв (Луганськ), Олександр Харитонов (Луганськ), Антон Давидченко (Одеса), Михайло Чумаченко (Донецьк)», - говориться в заяві Державної Думи РФ.

У Держдумі впевнені, що «політичним репресіям піддаються російські співвітчизники і ті, хто виступають за співпрацю з Росією».

Згадані в заяві Деждуми особи закликали до приєднання деяких областей України до РФ. При цьому під час організованих ними вуличних акцій прихильники сепаратистів захоплювали органи влади, замінювали державні прапори України на будівлях органів влади на російські.

У Росії за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. 20 грудня 2013 року Держдума РФ ухвалила закон, що передбачає відповідальність за публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації (за сепаратизм), з максимальним покаранням до п'яти років позбавлення волі.



Теги:Сепаратизм, Україна - Росія, Луганськ, Донецьк, російська окупація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar