реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніка російського наступу на сході України

Бандитські формування Російської Федерації, що зі зброєю захопили обласні адміністрації у Донецьку, Харкові та Луганську, діють за планом російського ФСБ і Владіміра Путіна.

Отже, вчора і сьогодні - хроніка подій. Російські провокатори самозвано проголосили Донецьку, Луганську та Харківську "народні республіки".

Луганськ.

Міліція перекрила виїзди з міста і внаслідок цього затримано автомобіль з трьома молодиками, що везли зброю. В багажнику автомобіля правоохоронцями було виявлено та вилучено протигази, два гумові кийки, два бронежилети, саперна лопатка, два ножі, кобура пістолетна, 2 травматичні пістолети, дві каски армійські й одна міліцейська.

Банда продовжує утримувати будівлю СБУ, в яку напередодні було звезено зброю з усіх райвідділів СБУ. Всього російські бандити заволоділи тисячею автоматів. З ними ведуть переговори. Операцією керує голова СБУ Валентин Наливайченко.

Донецьк.

Турчинов проінформував, що вчора ввечері будівлю УСБУ у Донецьку звільнено від злочинців, сьогодні зранку повністю звільнена від сепаратистів Харківська облдержадміністрація.

“Причому, під час звільнення адміністрації проти працівників міліції застосовувалися як зброя, так і ручні гранати, і декілька працівників силових структур отримали важкі поранення”, - сказав Турчинов.

Сепаратисти в Донецьку перекривають жителям газ, палять машини і намагаються захоплювати тролейбуси, щоб з них зробити барикади. Про це журналістам розповів донецький міський голова Олександр Лук'янченко.
Народні Збори Донецької області відмінили рішення сепаратистів про створення Донецької народної республіки.
Про це повідомляє Комітет патріотичних сил Донбасу в інформаційному повідомленні про рішення Народних Зборів Донецької області.

Харків.

Під час звільнення Харківської облдержадміністрації було затримано 70 осіб. При звільненні Харківської ОДА від сепаратистів солдатів Нацгвардії закидали світлошумовими гранатами, а по беззбройним підрозділам МВС було відкрито вогонь з травматичної зброї.
"За підсумком цих двох днів протистоянь у Харкові мною будуть зроблені висновки щодо кадрового складу підрозділів міліції області. Багато чого з того, що я побачив, більше було схоже на саботаж, ніж на службу. Всіх кого це стосується - підуть - від керівників і до рядового складу, що не менш важливо. Міліція в Харкові повинна змінитися докорінно", - заявив Аваков.



Теги:Луганськ, Донецьк, Україна - Росія, російська окупація, харків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar