реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

ОГОЛОШЕНО ПРОВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ «ПРИТЧА»

Мабуть, кожен із вас так чи інакше чув колись сюжет Притчі про блудного сина, коріння якої у Святому Письмі. Притча: цей древній жанр красного письма і глибокого осмислення життя, не зникає з літератури й досі. Дізнайтеся детальніше про притчу з різних інформаційних джерел. Як вона пишеться, яка її структура. Створіть власну віршовану чи в прозі притчу і надішліть на розгляд журі. Її розмір не має перевищувати 2000 знаків з пробілами

Конкурс проводять: «Спільнота «Кольори мистецтва» (Німеччина), Спілка слов’янських письменників України та Академія літератури й мистецтв України. В складі журі: Генріх Дік (Німеччина), Сергій Дзюба (Україна), Михайло Каменюк (Україна), Надія Подкопаєва (Україна), Надія Постемська (Ірландія), Ірина Нісіна (Австралія).

Прийом конкурсних робіт: з 1 вересня по 1 грудня. Кращі твори будуть перекладені німецькою для видання в 2021 році збірника притч.

1. Як оформити заявку на участь у конкурсі?
Текст заявки має бути виконаний в форматі WORD, шрифт TimesNewRoman, розмір шрифта 12, міжрядковий інтервал 1,5.
Заявка має містити наступні дані:
- прізвище, ім’я, по-батькові автора, його псевдонім, якщо такий є;
- рік народження автора;
- його поштова адреса;
- телефон з кодом країни й міста;
- актуальна електронна адреса

Заявку розглядають організатори конкурсу як:
- прийняття автором умов конкурсу;
- згода автора на одноразову безгонорарну публікацію конкурсної роботи в друкованому і електронному вигляді.

Оформляючи текстовий файл з творами, впишіть об’єм тексту з обов’язковою вказівкою одиниць виміру (кількість знаків з пробілами).
Текст твору має бути оформлений окремим файлом, набраний шрифтом Times New Roman, розмір шрифту 12, міжрядковий інтервал 1,5. В титульній частині кожного листка тексту повинні стояти прізвище, ім’я, по-батькові автора.

Автор представляє твори на конкурс від свого імені.
Автор може виступати під псевдонімом, але з умовою, що в заявці буде вказано його реальне ім’я.
В якості псевдоніма не можна використовувати імена реальних осіб, а також набір символів і знаків.
Заявка і текстовий документ відправляються у вигляді вкладених файлів до електронного листа автора за вказаними нижче адресами:

В Україні: [email protected]
В листі автор засвідчує своє бажання брати участь в конкурсі і погодження з його умовами.
В графі «Тема» електронного листа має бути вказівка «Міжнародний конкурс ПРИТЧА».
Тексти і фото без заявки до розгляду не приймаються.
Вік учасників не обмежено.

2. Підведення підсумків і нагородження.
Переможці, що займуть призові місця, будуть відзначені почесними дипломами. Інші учасники конкурсу, що увійдуть до шорт-листа, будуть відзначені дипломами в електронному вигляді.
За умовами конкурсу грошових винагород переможцям не передбачено. Підведення підсумків конкурсу відбудеться в грудня 2020 року. Підсумки будуть обнародувані на сайтах Спілки слов’янських письменників України, відповідних німецьких сайтах, а також в українській друкованій та електронній пресі.
Кращі твори – переможці конкурсу – будуть опубліковані в збірнику «Сучасна притча», який вийде друком в Німеччині та Україні. Організаторами конкурсу та перекладачами цей збірник представлятиметься під час презентацій та літературних читань.

З метою реклами збірник німецькою мовою упродовж шести місяців з моменту виходу його з друку буде розміщений на книжкових інтернет-порталах для організації пробного продажу. Якщо котресь з великих видавництв Німеччини чи України зацікавиться збірником і захоче видати книгу більшим тиражем, то з авторами і перекладачами від імені цього видавництва будуть укладені договори.
Переможці та їх роботи представлятимуться під час літературно-мистецьких фестивалів в Німеччині та в Україні.

Порядок реєстрації та надсилання притч на конкурс
Учасники надсилають заявки та свої твори повноважним членам журі:
1. Автори з країн Європи та іншого зарубіжжя – члену журі Надії Постемській – [email protected]
2 . Автори з Росії та інших пострадянських республік, а також міста Київ, – члену журі Ірині Нісіній – [email protected]
3. Автори з України – члену журі Надії Підкопаєвій – [email protected] 4. Притчі німецькою мовою – Генріху Діку – [email protected]

Проект «Сучасна притча» не є комерційним.
Засновник конкурсу: Генріх (Геннадій) Дік



Теги:Культура, Конкурс, Сучасна притча, література


Читайте також



Коментарі (0)
avatar