реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

«Молода КороНація» відкриває нові сторінки вітчизняної дитячої літератури

«Молода КороНація» проводиться в рамках Міжнародного проекту «Коронації слова» спільно з Київським університетом імені Бориса Грінченка та Київським Палацом дітей та юнацтва.
Конкурс має надважливу місію — показати всі обрії вітчизняної дитячої літератури, розкрити нерозвіданий літературний потенціал у молоді, та містить такі номінації: дорослі для дітей; діти для дорослих; діти для дітей.

Трансформація дитячої номінації Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» викликана підвищеним інтересом до дитячої літератури. У зв’язку з цим, засновниками Конкурсу Тетяною та Юрієм Логушами було прийняте рішення розширити спектр дитячої номінації, створивши якісно новий літературний конкурс. Заохотити таким чином до письменництва самих дітей та залучити дітей, як експертів «дитячого слова». Переможці «Молодої КороНації слова-2018» надихнули на нові шедеври! Уже зовсім скоро країна дізнається нові імена «ґуру» дитячої літератури в рамках «Молодої КороНації слова-2019».

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 25 квітня 2019 року. Початок о 14.00 в Київському Палаці дітей та юнацтва, вул. І. Мазепи, 13.
Гостей Церемонії вітатимуть відомі та нові українські зірки.

Міжнародний відкритий Літературний конкурс «Коронація слова», історія успіху якого вже 19 років, є найпрестижнішим українським конкурсом, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив понад 1000 нових імен. Серед найбільш популярних, плідних та тиражованих письменників — Андрій Кокотюха, Вікторія Гранецька, Богдан Коломийчук, Лариса Денисенко, Марія Матіос, Володимир Лис, Міла Іванцова, Ірен Роздобудько, Василь Шкляр, Галина Вдовиченко, Марина Смілянець, Анна Багряна, Павло Ар’є , Богдан Коломійчук, Віктор Андрієнко та багато інших.

Премійовані романи та сценарії «Коронації слова» неодноразово екранізувалися, наприклад, «Ґудзик» Ірен Роздобудько, «Іван Сила» Олександра Гавроша, «Червоний» та «Катерина» Андрія Кокотюхи, «Гніздо горлиці», за сценарієм Василя Мельника, «Столітття Якова» за твором Володимира Лиса..

Контактні особи:
Олена +380636124765 [email protected] [email protected]
Михайло +380950007000 [email protected]



Теги:КоронаціяСлова, література, Культура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar