реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Одеську "Просвіту" влада виганяє на вулицю

Як повідомив сайт "Взгляд из Одессы", керівництво одеського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка заявило про те, що "останні два роки одеська влада зробила все, щоб "Просвіта" опинилась на вулиці". Взгляд из Одессы

Олександр Степанченко повідомив, що Господарський суд Одеської області ухвалив рішення про розвірвання договору оренди приміщення, яке "Просвіта" займає з 2005 року. Для цього було укладено такий договір з громадською організацією, як з комерційною структурою, хоча "Просвіта" за своїм статусом є неприбутковою, громадською організацією.

Проросійські організації "Дозор" та "Колокол" звернулись до голови Одеської обласної державної адміністрації Едуарда Матвійчука -- поборника російської мови з вимогою відібрати у "Просвіти" приміщення. Фактично мова йде про дискримінацію українців Одещини за національною ознакою.

Просвітяни Одещини напрвили звернення до Президента України Віктора Януковича з вимогою захистити конституційні права українців. В той же час на засіданні Головної Ради Всеукраїнського Товариства "Просвіта" питання про ситуацію в Одесі навіть не ставилося до відома зібрання головуючим -- народним депутатом від фракції БЮТ Павлом Мовчаном.




Теги:Просвіта, російський фашизм, шовінізм, Павло Мовчан, Одеса


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
"В той же час на засіданні Головної Ради Всеукраїнського Товариства "Просвіта" питання про ситуацію в Одесі навіть НЕ СТАВИЛОСЯ (!) до відома зібрання головуючим -- народним депутатом від фракції БЮТ Павлом Мовчаном." - ну и солидарность в "Просвити"! Каждый за себя.
avatar
2
Внимание!!!
Копирайтинг (или составление текстов) – самый доступный для каждого пользователя интернета способ заработка.
Если Вы писали сочинения в школе хотя бы на 4 с минусом, Вы можете зарабатывать до 400-500$ в месяц. Чтобы начать работать копирайтером, новичку надо знать основные моменты, которые облегчат его начальную работу.
Подробности на сайте: http://rabota-bigmoney.arvixe.ru
avatar