реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Очима жінки: чи важко бути чоловіком?

Жінки часто називають себе слабкою половиною людства і тим не менше все частіше намагаються перебрати на себе обов’язки сильної половини.

Ми закінчуємо школу з золотими медалями, отримуємо декілька вищих освіт, рухаємось по кар’єрних сходинках, займаємо керівні посади, готуємо сніданки-обіди-вечері, виходимо заміж, народжуємо дітей, турбуємось про домашній затишок і звісно ж, жаліємось подругам на те, як нам важко. За чашечкою ароматної кави ми завжди знайдемо декілька цікавих тем для обговорення. І чомусь все частіше цією темою стають чоловіки, а саме те, чому вони нас не варті. Ми ж такі ідеальні, встигаємо і в кар’єрі, і в домашніх справах, та ще й за собою слідкувати не забуваємо. А вони чомусь нас не цінують! І чомусь так рідко ми задумуємось про те, чи важко бути чоловікам чоловіками? Тим більше, коли дома жінка, яка уже виконує чи не усі функції чоловіка.

То все-таки чи важко бути чоловіком? На перший погляд що ж там складного? Все чого вимагають від чоловіків-це заробляння грошей. Ну і звісно ж посаджене дерево, збудований дім та народжений син. А решту за нього зробить жінка. І дерево поливатиме, і дім прибиратиме і сина виховуватиме. Залишаються тільки гроші. Для чоловіка це чи не питання усього життя. З самого народження його виховують, з часом дають освіту, а все для того щоб в майбутньому він зміг заробляти. На кожного чоловіка в певний час вішають цей ярлик і намагаються перетворити в робота, в машину по виготовленню зелених папірців. Не успішний чоловік – автоматично вважається чоловіком-невдахою. І нікого не цікавлять його погляди на життя. А можливо для нього гроші просто не мають значення. Він бачить щастя в іншому і прагне чогось іншого. Він може бути митцем і творити свої шедеври, роздаровуючи їх дорогим людям абсолютно щиро і безкорисливо. Він може бути волонтером чи пасічником. Він може бути ким завгодно. Він повинен мати право вибору. Але світ робить вибір за чоловіків.

Стереотип успішності чи не один з найактуальніших та найболючіших для чоловіків. Навіть коли чоловік стає мега-успішним бізнесменом і в нього вже давно є власний заміський будинок, дача з басейном, декілька іномарок останніх моделей, хороша дружина і красуня-коханка, ні одна з двох жінок ніколи так і не дізнається про те, як важко чоловікові відповідати на сотні телефонних дзвінків, проводити переговори, переживати за успіх підписаних договорів, бо ж справжній чоловік не повинен скиглити. Він ж чоловік! Сильна стать! Жінки не люблять слабких чоловіків. Вони люблять успішних. І тільки чоловіки знають чого коштує насправді успіх…

Ну і звісно ж такі розповсюджені стереотипи щодо того, що народжений чоловіком неодмінно має вміти забивати цвяхи, робити ремонт, переставляти меблі, водити машину. А головне – бути впевненим в завтрашнім дні, бути відповідальним і надійним. Від чоловіків завжди очікують впевненості. Ніхто не може знати напевне що буде завтра, але чоловіки просто повинні забезпечити жінкам це відчуття захищеності та стабільності. Інакше не за горами черговий скандал на тему “все треба думати самій”. Жінки ж часто власноруч беруть на себе зайві обов’язки, виконують їх, втомлюються і звісно ж, зривають свою злість на чоловіках. Роблять те, про що їх ніхто і не просив. І не питають своїх чоловіків про те, чи потрібно їм це. Можливо чоловіки просто хочуть повернутись втомленими з роботи до люблячих терплячих дружин, з котрими зможуть поділитися враженнями від дня що минув.

Чоловікам дісталось і від природи. Науковцями давно доведено що ще з дитинства хлопчики частіше травмуються та хворіють на серйозні інфекційні захворювання, а з часом на серцево-судинні та навіть онкологічні. Важче переносять стреси та й живуть на десять років менше за жінок. А враховуючи їхню кількість на планеті і все вище сказане, чи не пора нам, жінкам, частіше прислухатись до своїх чоловіків, берегти їх і цінувати. Їх і так в нас так мало! Хто ж нам даватиме це відчуття стабільності, хто даруватиме нам ласку та підтримку, хто вигулюватиме наших собачок, купуватиме продукти та виноситиме сміття. Без них ми точно не обійдемось. Тож турбуймось про нашу сильну чоловічу стать і повірте, що це нам вернеться сторицею!

Українська онлайн спільнота



Теги:психологія сім'ї, Чоловік і жінка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Все правильно. Давно відомо, що чоловіків треба берегти. Жіночок, до речі, теж.
avatar