реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

В якій дім хоче повертатися чоловік?

Де знаходиться дім для чоловіка і куди він прагне повернутися? Це не таке вже й очевидне питання.

Порівняємо чоловіка з жінкою. Де дім для жінки, куди їй хочеться повертатися? Ну, це її оселя, де зроблено ремонт так, як їй хочеться. Є зручні меблі, які їй подобаються. Ну і, звичайно, є красиві штори, скатертини, її домашній одяг, де чисто і затишно, є чим нагодувати гостей. Будинок, в якому вона відчуває себе господинею.

А як сприймає дім чоловік? Як правило, те, що важливо для жінки, для чоловіка не надто важливе або взагалі не важливе. У середньому чоловіки набагато більш аскетичні, ніж жінки. Для нього практично не мають значення (за рідкісним винятком), зручні скатертини, хороший ремонт, (в сенсі зручності, а не хизування перед іншими). Йому не важливі правильно підібрані шпалери і штори до них під колір. Йому в міру важливо те, який в нього домашній одяг і чистота в будинку.

Для того, щоб переконатися в цьому, досить поглянути на типове житло якогось самотнього чоловіка, у якого певний час немає постійної жінки. Це не повинен бути за типажем старий холостяк, у тих часто навпаки зустрічається ідеальна чистота, а хоча б, наприклад, чоловік, у якого дружина поїхала на тиждень до родичів.

Тут десь мешкає холостяк
Все зроблено абияк. Часто в квартирі повний безлад в шафах і в самій квартирі. Ремонт, навіть якщо дорогий, то якийсь не такий. Досить часто - бруд у квартирі, немитий посуд і т.д. Жінки не завжди бачать цю картину в повному вигляді, так як перед їхнім приходом зазвичай наводиться терміновий порядок, але від цього, по суті, нічого не змінюється. А чому так?

Та тому, що для чоловіка такі речі зазвичай не важливі. Якщо він і поступово звикає жити по-іншому, то тільки під тиском суспільства та/або жінки, з якою довгий час жив. Якщо такий тиск зникає, то все поступово повертається до повного безладу.

Дайте чоловіку волю і гроші, заберіть від нього тиск суспільства і він швидко перетворить квартиру на подобу гаража. Стіни будуть з цегли, головне, щоб міцні (навіщо ці шпалери), в середині квартири буде телевізор або комп'ютер з великим екраном, перед телевізором буде обідній стіл з брудним посудом. Все інше буде завалено корисними речами, наприклад такими, як зламаний принтер і комп'ютер, а сидіти він буде на дивані, з якого навіть постільну білизну не прибрано (або її немає), а одяг буде розкидано на стільцях і підвіконнях.

Мій дім - моя фортеця!
Ну, а якщо продовжити і подивитися, що буде робити чоловік, якщо на довгий час зняти з нього тиск суспільства, жінок і дати йому грошей? Дуже скоро його будинок перетвориться на якусь подобу фортеці для захисту від існуючих, а швидше - вигаданих ворогів. Спочатку з'явиться сигналізація, потім відеокамери, ще трохи пізніше міцні двері і броньоване скло (ролети-ставні), а ще через якийсь час підземні склади із запасами їжі і запасний підземний вихід (або на дах). Ну і, природно, потрібна зброя і запаси боєприпасів. (Для початку і пневматичний пістолет підійде).

Забув написати про автомобіль, краще, звичайно, той, який по бездоріжжю може їздити (джип) і не важливо, що цього бездоріжжя ніде немає, а сам джип тільки виглядає як всюдихід, а реально може їздити тільки по асфальту. Краще б, звичайно, навіть не позашляховик, а танк.

У художній літературі досить добре описані такі випадки, коли чоловік (чоловіки) залишався один з надлишковими ресурсами для життя і тоді автори цих книг втілювали свої фантазії в дійсність. Це, наприклад, «Робінзон Крузо» Даніеля Дефо і «Капітан Немо» Жюль Верна, де герої книг робили потрійні паркани навколо свого житла висотою в кілька метрів і маскували його, робили житло у високій печері, до якої можна було дістатися тільки на підйомнику, встановлювали гармати й т.д. Якщо не читали, то раджу почитати. Як ви розумієте, - ці історії лише те, що відбудеться в реальності, якщо залишити чоловіка (чоловіків) самого.

І, як ви розумієте, чоловіки такі не тому, що вони якісь особливі варвари. Просто інстинкти їх спрямовані не на те, щоб зробити затишний будинок, а для того, щоб зробити його міцним, забезпечити у разі необхідності безпеку сім'ї і т.д., навіть якщо жодних небезпек і не видно.

Відповідно, перша порада. Якщо у вашому чоловікові грають інстинкти безпеки і якщо дозволяє фінансова можливість, то не затискайте їх повністю. Нехай встановить вдома сигналізацію, поставить кудись відеокамеру спостереження, зробить міцні двері, купить собі далекобійну рогатку, а якщо мова йде про будинок, то нехай поставить паркан не з крихких дощечок висотою в 50 см., а цегельний, висотою під 2 метри (в рамках розумного, звичайно). Але навіть не це головне. Головне - це відноситися до його звичок і замашок, про які я розповів раніше, з легкою іронією і без якогось неприйняття.

Ну гаразд, те, що для чоловіка не важливий затишок і чистота в хаті, - це зрозуміло. Тоді наступне питання, а що ж важливо для чоловіка в домі? До якого дому він хоче повертатися?

Дім для чоловіка там, де раді його «здобичі»
По-перше, в той дім, де йому раді і його зустрічають. За моїми спостереженнями дуже багато чоловіків хочуть, щоб, коли він приходить додому, то його б зустрічала жінка. Це звичайно для чоловіка досить важливо, набагато важливіше, ніж для жінки. Чому це так, я не знаю.

І, за великим рахунком, жінкам, звичайно, нескладно зустріти чоловіка, однак вона зазвичай просто не надає цьому особливого значення. Ну, сьогодні зустріла, завтра не зустріла, яка різниця, - може думати жінка. Різниця є і суттєва. Звичайно, тільки на одній такій звичці, як зустрічати чоловіка завжди, вибудувати стосунки неможливо, але невеликий плюс вона дасть.

По-друге, дім для чоловіка там, де раді його «здобичі».

Чоловік періодично щось приносить додому, то зарплату, то продукти, то подарунки, то ще щось (якщо нормальний чоловік, то повинен приносити). Якщо жінка завжди радіє тому, що є купа продуктів і з цікавістю дивиться, що там є в пакетах взагалі, і для неї смачненького, зокрема (якщо ні, то можна і запитати, а де?), то чоловік радий повертатися в такий дім зі здобиччю, - хоч то буде могорич, радісна новина, подарунки або продукти.

Можливо, що надалі він буде приносити щось частіше і більше. Принаймні, ймовірність цього вища, ніж, якщо ви не раді навіть дуже і дуже скромному видобутку. В ідеальному випадку - це, звичайно, радість від найбільш скромного і досить високі очікування від чоловіка у майбутньому (але здійснимі).

І, по можливості ідеально, щоб жінка взагалі не реагувала на якісь помилки чоловіка у виборі продуктів, подарунків і т.д. Чоловіки завжди схильні помилятися навіть у найбільш, здавалося б, простих і очевидних, на жіночий погляд, речах. Він може купити жінці те, що, як йому здається, підійде. Наприклад, якщо взяти сферу подарунків, то в якості подарунка чоловік може купити ліхтарик або ополоник (на відсутність якої ви постійно скаржитеся, наприклад), нотатник чорного кольору, хоча прекрасно знає, що ви не любите темні кольори і т.д.

Якщо взяти сферу продуктів, то чоловік може замість квашеної капусти купити просту, хоча її вдома завались і ви йому про це сто разів говорили, та крім цього він же сам заглядає в холодильник по кілька разів на день.

Будьте готові до таких «сюрпризів» від свого коханого навіть через багато років спільного життя. Якщо ви не будете радіти, в тому числі, ось таким сюрпризам, то тоді чоловік, звичайно, не обов'язково піде з дому, але може перекласти купівлю продуктів на вас, а замість подарунків дарувати вам гроші. Такі приклади є і їх безліч. Якщо вас це влаштовує, то можна це зробити з самого початку.

Тому втішайтеся тим, що приносять. Іншим разом розповідайте про те, щоб ви хотіли в подарунок в принципі, а не тільки на якусь конкретну дату, скажіть йому, щоб купив ще щось або іншого разу складіть список, проінструктуйте більш докладно і т.д. Про те, що чоловіку потрібно все говорити конкретно і без натяків, читайте в статті «Як навчитися спілкуватися з чоловіком».

Дім для чоловіка там, де щаслива його кохана жінка
По-третє, дім для чоловіка там, де щаслива його кохана жінка. Це, напевно, один з найважливіших пунктів. Чоловіку може бути байдуже те, як виглядає його будинок, але він не може бути байдужим до того, чи щаслива його кохана жінка чи ні.

І саме тому, будинок (квартира), де живуть разом чоловік і жінка не мають ніякої схожості з гаражем, казармою або якою-небудь фортецею для захисту від ворогів. Чоловік розуміє, що жінка не буде жити з ним в казармі або гаражі, заваленому «потрібними» речами, а якщо навіть буде, то ніколи не стане щасливою.

Висновок з цього пункту простий. Стати щасливою з чоловіком, і він буде завжди прагнути у ваш дім. Ну, може бути не все так просто і однозначно, але відсотків на 70 точно. Я думаю зрозуміло, що якщо чоловіка вдома чекають постійні скандали або важке мовчання, то він з більшою радістю буде жити в комуналці, ніж у палаці.

А як стати щасливою з чоловіком? Це не так вже й складно. Потрібно всього-то його розуміти і приймати.

Спробуйте виконувати ці прості поради у своєму житті, і чоловік обов'язково полюбить ваш (або ваш спільний дім). Буде намагатися частіше бувати в ньому, частіше щось робити для вас, частіше щось робити для того, щоб порадувати вас. Так як одна з основних потреб чоловіка - це радувати свою кохану. І якщо ви навчитеся говорити так, щоб чоловік вас зрозумів, він буде радий зробити для вас все, що вам важливо.

* * *

Нотатка від «Аратти»

Уникайте «перероблювати» чоловіка

Мудрій жінці не личить переоцінювати свою роль у стосунках і тим більше в житті чоловіка. Кохання сильніше всяких правил і, зазвичай, воно перетворює і чоловіка, і жінку, причому, як правило, в кращу сторону. Проте критика і будь-які спроби перевиховати чоловіка, здатна засмутити будь-які, навіть найміцніші стосунки. Це не означає, що потрібно «молитися» на чоловіка, і працювати тільки над собою. У будь-якому питанні є своя золота середина. Так що постарайтеся прийняти чоловіка таким, яким він є, з усіма чеснотами і недоліками. Якщо він не ідіот, він оцінить таке ставлення до себе, і сам буде прагнути стати для вас кращим другом і найкращим коханцем на всьому білому світі. А якщо у вас все-таки виникнуть якісь складнощі або конфлікти, то постарайтеся бути відвертою і говоріть з чоловіком не стільки про те, як він винен у проблемі, скільки про те, що ви відчуваєте з приводу проблеми, і які виходи з ситуації, що склалася, бачите. Чоловіки найбільш лояльні до конкретних претензій і не терплять натяків і нотацій. Знаючи цю нехитру істину, ви зможете подолати майже будь-які складнощі у відносинах з коханим.

http://www.aratta-ukraine.com/



Теги:психологія сім'ї, Чоловік і жінка, сімейні стосунки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar